Recensie: ‘Holiday in the Wild’

Na meer dan tien jaar verlaten worden door je man voordat je op een tweede huwelijksreis naar Afrika zou gaan. Het overkomt hoofdpersoon Kate in de nieuwe Netflixfilm ‘Holiday in the Wild’. De film waarmee Netflix het feestseizoen aftrapt! Is het dé toffe openingsfilm waar we op hebben gewacht?

Netflix

‘Kate gaat in haar eentje op een tweede huwelijksreis naar Afrika nadat haar man haar plotseling heeft verlaten. Ze vindt er een nieuw doel en een kans op romantiek terwijl ze haarzelf ontfermt over baby olifanten in een olifantenopvang.’

Netflix brengt ons de komende maand in de kerstsferen met een reeks aan kerstige feelgoodfilms en series! Op 1 november werd dit afgetrapt met ‘Holiday in the Wild’, een film die mij helaas niet helemaal wist te overtuigen.

Laten we eerst beginnen met de positieve punten, want wat heeft Netflix voor deze film twee topacteurs weten te casten. Kirsten Davis speelt namelijk de rol van Kate. Davis zal bij de meeste mensen bekend zijn door haar acteerwerk in onder ander ‘Sex and the City’ en ‘Journey 2: The Mysterious Island’. Zoals we inmiddels van haar gewend zijn zet ze ook de rol van Kate overtuigend neer (al zag ik toch de hele tijd Charlotte voor mij haha). Waarbij ze vooral in de emotionele scènes weet te ontroeren. Ze weet feilloos te laten zien hoe moeilijk het is om na zoveel jaren van iemand los te komen en je eigen pad te volgen. Meeleven met Kate doe je dan ook vanaf het begin.

In Rob Lowe, vooral bekend van ‘Californication’ vindt ze de perfecte tegenspeler. Waar Davis een perfectionistische acteerstijl hanteert, wat zich vertaalt in ‘woorden soms meer aanzetten en nadruk geven’, blijkt Lowe de perfecte tegenspeler. Hij heeft een fijne laid-back manier van acteren die naadloos aansluit op zijn personage Derek, piloot en gids voor toeristen die een kijkje willen nemen in de olifantenopvang. Waar deze manier van acteren hem in het begin een beetje onverschillig maakt, zorgt het na een paar minuten voor een fijne flow in de film. Dat hij daarnaast ook nog een kwetsbaardere kant van zichzelf aan durft te boren in het tweede deel van de film, maakt zijn personage voor mij erg ‘echt’.

‘Een fijne feelgood film waar in de montage helaas wat steken zijn gevallen’

Het verhaal speelt zich af in het prachtige decor van Afrika, met haar savanne, wilde dieren die van een afstandje haarscherp in beeld worden gebracht zonder hun leefwereld aan te tasten en adembenemende vergezichten. Maar hier komt voor mij ook het eerste kritiekpuntje bij kijken. Hoewel alle ingrediënten aanwezig zijn om hier een visueel spektakel van te maken dat ontroerend en adembenemend is, voelt de nabewerking van de film hier en daar erg gehaast. Ja, er zitten erg mooie shots in, maar de film wordt helaas gedomineerd door de green screens die duidelijk zijn gebruikt en vlak aanvoelen. Daarnaast lopen niet alle scènes naadloos in elkaar over door kleine haperingen in de montage en laat het geluid ook te wensen over. Zo zijn er meerdere momenten in de film waarin je een personage iets twee keer hoort zeggen, terwijl het beeld al verder is gegaan.

Erg jammer, aangezien deze film qua verhaal zeker potentie heeft om een topper van Netflix te worden. Het verhaal voor mij is te vergelijken met een goede feelgood roman, waarin de hoofdpersonages voor de nodige problemen komen te staan, maar schitteren in het licht van de oplossingen. Waar ontwikkelingen worden doorgemaakt en waar tevens een belangrijk onderwerp aan de kaak wordt gesteld. In ‘Holiday in the Wild’ worden de afschuwelijke gevolgen van de ivoorjacht naar voren gebracht. Waarbij de makers je met je neus op de feiten drukken van de gevaren die deze imposante dieren iedere dag lopen. Dit wordt nog meer kracht bij gezet door de quotes die tijdens de aftiteling lopen waarin wordt verteld hoeveel olifanten te maken krijgen met stropers en wat dit doet voor de populatie.

‘Holiday in the Wild’ had alles in zich om een geweldige film te worden, maar stelt helaas teleur in de montage van de film. Toch moet ik zeggen dat het zeker dat bekende ‘feelgood gevoel’ geeft aan het eind van de film en dat, wanneer je door de montage heen kijkt, je zeker zult genieten van deze film!

Heb jij ‘Holiday in the Wild’ ook gezien? Laat weten bij de reacties wat jij van deze film vond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.