Recensie: Ik ben nummer vier (op leven en dood) van Pittacus Lore + Winactie

De spannende ontknoping van de ‘Ik ben nummer vier‘ serie is dan eindelijk hier. Pittacus Lore neemt ons voor de laatste keer mee in het gevecht tussen de Mogadoren en de Garde.

2f70d891d932f12ab66c63f5d18882b4_cache_De Mogadoren hebben de Aarde veroverd. Hun ruimteslagschepen werpen een schaduw over onze dichtstbevolkte steden en geen land ter wereld durft de strijd aan te gaan. De enigen die de Mogadoren nog in de weg staan zijn de Gardes, maar zonder een eigen leger kunnen die de strijd niet winnen.
Nu vormen de Gardes een team met de Amerikaanse krijgsmacht, maar dat is misschien niet genoeg. Ze hebben versterking nodig en die hebben ze gevonden: tot hun verbazing blijken jongeren van over de hele wereld, zoals John Smiths boezemvriend Sam, Erfgaven te hebben ontwikkeld. En dus moeten John en de zijnen de Mogadoren voor zijn, want anders zullen die deze jongeren inzetten voor hun eigen, sinistere plan. Maar na alles wat de Mogadoren John hebben afgenomen – zijn thuis, zijn familie, zijn vrienden en zijn grote liefde – rijst de vraag of hij nog meer mensenlevens in gevaar moet brengen. Niet alleen heeft hij niets meer te verliezen, hij heeft bovendien ontdekt dat hem een nieuwe, ongelooflijke Erfgave geschonken is waarmee hij zichzelf kan transformeren tot het ultieme wapen.

Het vorige boek eindigde met een spannende cliffhanger, die veel verwachtingen schepte voor het laatste boek. ‘Ik ben nummer vier – Op leven en dood‘ is het spannende slot van de serie. Waar veel thrillers en YA boeken kiezen voor snelheid, om hun lezers geboeid te houden, kiest Lore voor een andere insteek. Het verhaal is beschreven vanuit twee perspectieven en komt tergend langzaam op gang. Beetje bij beetje krijg je meer informatie en wordt de spanningsboog opgerekt. Hoewel ik mij daar meestal aan stoor werkt het bij dit verhaal.

‘Ik ben nummer vier – Op leven en dood’ is het spannende slot van de serie.

Lore erkent het belang van goede bijpersonages. Ook in dit boek komen er weer veel voorbij die allemaal hun eigen verhaal meedragen. Het gevoel van ‘één voor allen en allen voor één’ overheerst en geeft het boek meer lading. Ook heeft Lore een realistisch aspect aan het boek toegevoegd, zo maken de personages gebruik van bijvoorbeeld Youtube. Een slimme zet van Lore om het boek nog spannender te maken. Het einde van het boek ga ik niet voor je spoilen maar is echt geweldig geschreven.

‘Ik ben nummer vier – op leven en dood’ is een waardige afsluiter van de serie. Ontzettend spannend en goed geschreven.

Van uitgeverij A.W. Bruna mag ik één exemplaar van dit spannende boek weggeven! Lees hieronder hoe je het boek kunt winnen:

  • Als jij een Erfgave (of superkracht) zou hebben, wat zou dat dan zijn? Laat vóór 6 juni je reactie achter, met antwoord op de vraag, om kans te maken op het boek!
  • Volg de twitterpagina’s van A.W.Bruna en Boekhopper (is niet verplicht maar houd je wel op de hoogte van het laatste boekennieuws!)

1 Comment

Add Yours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.