Recensie: Ik wil niet voor je vallen, Christina Lauren

Verliefd worden op de man waar je tegen strijdt voor dezelfde baan. Het overkomt hoofdpersoon Evie uit de nieuwe roman van Christina LaurenIk wil niet voor je vallen‘. 

‘Carter en Evie ontmoeten elkaar op een Halloweenfeestje en hebben meteen een klik. Dat ze bij twee concurrerende bedrijven in Hollywood werken, schrikt ze niet af. Maar wanneer die twee bedrijven gaan fuseren en er maar één baan overblijft, slaat de sfeer om. Carter en Evie moeten strijden om dezelfde positie.

Wat een mooie nieuwe liefde had kunnen zijn, verandert in een oorlog op de werkvloer. Ze halen alles uit de kast om elkaar te overtreffen. Welke emotie gaat het winnen in deze explosieve haat-liefdeverhouding?’

Ik trap deze recensie maar meteen af door te zeggen dat ik fan ben van Christina Lauren. Ik was, voordat ik ‘Ik wil niet voor je vallen’ las, nog niet bekend met het duo Christina Hobbs en Lauren Billings die samen schrijven over de naam Christina Lauren, maar na het lezen van dit boek staan ze in mijn top 5 favoriete feelgood schrijfsters. Want dat is ‘Ik wil niet voor je vallen’, een op en top feelgood verhaal waarbij je lachend van de bank rolt om vervolgens een hoofdstuk verder met tranen in je ogen van ontroering verder te lezen. Alles aan dit verhaal klopt! Het is een vlot geschreven, liefdevol maar vooral hilarisch.

‘Ik wil niet voor je vallen’ is een op en top feelgood-verhaal

Het duo beschrijft het verhaal vanuit de twee hoofdpersonen Evie en Carter, beide gedreven agenten die van hun werk houden. Maar ook van elkaar, wat ze in een benarde situatie plaatst. De twee halen alles uit de kast als ze moeten strijden voor dezelfde baan en dat weten Christina en Lauren met verve naar de pagina’s te vertalen. Vooral de tweestrijd die de hoofdpersonen in zichzelf voeren, het alom bekende fenomeen haten of liefhebben, laten ze van de pagina’s afspatten. Hoewel het verhaal hier en daar wel ietwat clichématig aanvoelt, weten ze door de tweestrijd de boventoon te laten voeren wel een fijn verhaal neer te zetten.

‘Ik wil niet voor je vallen’ is een feelgood roman zoals een feelgood roman moet zijn. Grappig, liefdevol maar vooral ontzettend vlot geschreven waardoor je het echt niet meer weg kunt leggen.

Heb jij ‘Ik wil niet voor je vallen’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van het boek vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.