Recensie: ‘It Started with a Dog’, Julia London

Per ongeluk de telefoon van iemand anders meenemen omdat hij erg op die van jouw lijkt en daarmee niet alleen zijn telefoon meenemen, maar misschien wel heel veel meer… Het vormt het begin van de nieuwe roman van Julia London ‘It Started with a Dog‘. Een heerlijk zoet verhaal, perfect voor de tijd van het jaar!

All Harper Thompson wants for Christmas is the huge promotion she’s worked so hard for—which she should get, as long as her launch of the hip new coffeehouse, Deja Brew, goes according to plan. Jonah Rogers is trying to save his family’s coffee shop, Lucky Star, from going out of business, which will be tough with the brand-new Deja Brew opening across the street.

When Jonah and Harper meet for the first time after accidentally swapping phones, their chemistry is as electric as a strand of Christmas lights. He’s a tall, handsome, compassionate hunk of engineer, and she’s an entrepreneur whose zest for life is very sexy. They love all the same things, like scary movies, greasy food—and most of all, dogs. It’s a match made in heaven…until Jonah finds out that Harper’s the one about to put him out of business.

Only one coffee shop likely can survive, and a competition of one-upmanship ensues in a battle of the brews. The paws really come out when the local rescue shelter has a fundraiser where local businesses foster dogs, and patrons vote with their dollars for their favorite pup. Harper takes in an adorable old bulldog on behalf of Deja Brew, while Jonah fosters a perky three-legged dachshund for Lucky Star. As the excitement builds for who will be crowned King Mutt and king of the coffee hill, Harper and Jonah must decide if their connection was all steam or if they are the perfect blend.’ (Uitgegeven door Penguin Random House).

Maak kennis met je nieuwe beste leesvrienden Harper en Jonah! Als ze samen een taxi delen belanden hun telefoons allebei bij de ander, waar ze pas achter komen als ze beide op het punt staan om te vertrekken voor hun kerstvakantie. Besluitend dat ze elkaar telefoons zullen gebruiken tijdens deze vakantie, begint een prille liefde zich te ontvouwen door korte berichtjes die ze naar elkaar sturen. Julia London brengt ons een verhaal waar iedere romantiek liefhebber van zal smullen, een eigentijds verhaal waarin geweldig schrijfwerk en pakkende personages centraal staan.

Dit is het tweede deel in de ‘Lucky Dog’ serie van London, maar het is zeker goed te lezen als stand alone. We maken kennis met de personages op een belangrijk punt in hun leven. Harper is begin om hogerop te komen in het bedrijf waar ze voor werkt, te beginnen met de opening van een nieuw café. Een café dat recht tegenover het cafétje van de ouders van Jonah zit. Hoewel dit zorgt voor de nodige uitdagingen, blijken de twee elkaar telkens weer te vinden. London brengt ons met Harper en Jonah twee pakkende personages waar je vanaf de eerste pagina meteen een klik mee voelt door hun geweldige gevoel voor humor en de chemie die vanaf het begin meteen van de pagina’s spat. Maar niet alleen dat, de schrijfster brengt ons twee personages die daarnaast ook hun emotionele kanten laten zien, menselijk zijn door hun gebreken en daar open over spreken, waardoor je al snel een band met ze opbouwt. Zoals in al schreef voelen Harper en Jonah als twee vrienden die je al een lange tijd niet meer hebt gesproken en waar je gezellig mee om de tafel gaat zitten om elkaar bij te praten. Iets dat alleen schrijvers voor elkaar krijgen die hun personages door en door kennen om zo hun mooie, en minder mooie, kanten met verve naar papier te vertalen en je als lezer te ontroeren.

‘Een boek waardoor je meermaals hardop zult lachen’

London brengt ons een uniek verhaal dat perfect past bij de huidige tijd. Harper en Jonah leren elkaar kennen door middel van de berichten die ze naar elkaar sturen, door de foto’s die ze op elkaars telefoon vinden en de berichten die ze ontvangen van de familie van de ander. Een mooie manier om personages met elkaar te verbinden en heerlijk vernieuwend. Hoewel we de verhaal-insteek van personages die elkaar berichten sturen vaker hebben gezien, brengt London ons iets nieuws door de berichten echt onderdeel van het lopende verhaal te maken. Dit zorgt dat ‘It Started with a Dog’ organisch leest en alle momenten mooi in elkaar overlopen. Dat de schrijfster er daarnaast voor kiest om het verhaal vanuit beide perspectieven op te tekenen kan alleen maar met lof worden ontvangen. Hiermee zorgt ze ervoor dat je Harper en Jonah goed leert kennen, maar dat je daarnaast ook alles meekrijgt van hun leven door hun eigen ogen. London beschikt daarnaast ook een fijne schrijfstijl die wordt gemarkeerd door humor, want jeetje wat heeft deze schrijfster een prachtig gevoel voor humor! Meermaals zat ik grinnikend van het lachen op de bank dit boek te lezen.

‘It Started with a Dog’ is een fijne feelgood roman die je aan het lachen maakt, zal ontroeren maar vooral vele uren leesplezier zal opleveren. Een verhaal dat daarnaast perfect past bij de tijd van het jaar door de leuke kerstvibe die het heeft. Ik kan niet wachten om een volgend boek van London te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.