Recensie: Kattenguru’s, Liz Faber & Caroline Roberts

Heb je je wel eens afgevraagd wat er omgaat in het koppie van een kat? Naast luieren, eten en altijd op vier poten terecht komen zijn ze ook nog eens ware filosofen als het aan Liz Faber en Caroline Roberts van het kaartenset ‘Kattenguru’s’ ligt. 

‘Laat je inspireren door ’s werelds beroemdste katten. Geldzorgen? Consulteer Blackie, de kat die 15 miljoen Britse Pond erfde: ‘loyaliteit wordt hoog beloond’. Of neem het advies van de siamees Barsik aan, de meest populaire burgemeesterskandidaat in de Russische stad Barnaul in 2016: ‘breng nepnieuws de wereld in om je opponenten in verwarring te brengen’. Selecteer een van de kaarten en laat je elke keer weer verrassen door de filosofie van 50 beroemde katten.’

Uitgeverij BIS Publishers bracht deze schattige kaartjes bij mij onder de aandacht. 50 kaarten met filosofieën van ’s werelds meest beroemde katten. Zoals: ‘Humeurigheid leunt dicht tegen goddelijkheid aan. Begin elke dag met gesis. Dan is die klus al geklaard. Frons en de hele wereld fronst met je mee’, van Grumpy Cat. ‘Je kan nooit te rijk of te pluizig zijn. Kom nooit uit bed voor minder dan een blikje kaviaar. De beste dingen in het leven zijn altijd heel duur’, stelt Luxepoes. Twee grappige adviezen die je met een korreltje zout moet nemen, maar wel een lach op ieders gezicht brengen die een kaart trekt.

Op de kaarten staan niet alleen de meest grappige en soms nuttige adviezen, maar ook de mooiste illustraties gemaakt door Mister Peebles. De illustraties geven een extra randje aan dit kaartenset waardoor ze niet alleen leuk zijn om mee te spelen maar ook zeker om zo nu en dan door te kijken. Tot slot ben ik erg te spreken over de ‘gids over de kattenguru’s’ die bij dit kaartenset wordt geleverd. Een boekje met korte verhalen over de katten die op de kaarten zijn geportretteerd. Grappig, interessant maar vooral een feest aan herkenning als je een kattenliefhebber op instagram bent.

Wat vinden jullie van dit kaartenspel? Laat het weten bij de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.