Recensie: ‘Kleine puzzels vol emotie’

Puzzelen, als het ’s avonds weer eerder donker wordt dan pak ik de doos vol puzzels weer uit de kast en dan maak ik de ene naar de andere. Laurence King brengt ons dit najaar kleine, rustgevende puzzels die je in één avond in elkaar kunt zetten met ‘Kleine puzzels vol emotie‘. En ik kan je zeggen: ik hoop dat ze er nog honderden gaan maken want deze puzzels zijn geweldig!

Maak kennis met deze nieuwe puzzelserie met 150 stukjes die inspelen op mindfulness en het rustgevende effect van puzzelen. Het mooie, betoverende ontwerp van elke puzzel is gericht op een andere emotie en gaat vergezeld van een tekst die je helpt deze gevoelens te begrijpen. Titels in deze serie zijn ‘Op zoek naar sereniteit’, ‘Op zoek naar geluk’ en ‘Op zoek naar hoop’.

Puzzels om meer rust te ervaren en te werken aan mindfulness, met de nieuwe puzzels van Laurence King doe je het allebei. De catchy design zijn uitdagend voor iedere puzzellaar (de kleuren lopen namelijk organisch in elkaar over waardoor het echt even goed puzzelen is welk puzzelstukje waar hoort), de puzzels zijn groot genoeg om er een avondje mee te vullen en daarnaast rustgevend om naar te kijken door de prachtige kleuren die in elkaar overlopen. Ik heb dan ook drie avonden met veel plezier deze puzzels in elkaar gezet en kan je zeggen dat ik mezelf daarna ook zeker rustiger voelde. Puzzelen heeft een fijn effect, doordat het rustig werk is, waarbij je goed moet opletten en even de waan van alledag om je heen kunt vergeten door je helemaal focussen op de puzzel.

Het concept van deze puzzels vind ik dan ook erg leuk bedacht. De afgelopen jaren zien we vaker boeken, programma’s en zelf hele podcasts voorbijkomen over mindfulness. Het ene naar het andere initiatief popt uit de grond, de een succesvol, de andere omarmt door een kleinere groep. Ik was dan ook erg nieuwsgierig naar de ‘Kleine puzzels vol emotie’. Zou het een hype zijn of echt werken? Zoals ik hier boven al schreef vind ik de puzzels erg rustgevend. Daarnaast is het ook mooi dat de makers een kaartje in de puzzeldoos hebben gedaan met daarbij de omschrijving van de emotie die ze meegeven in de puzzel. Een mooie verdiepende laag waardoor het ook leuk is om deze puzzel samen te maken en het er eens over te hebben.

De ‘Kleine puzzels vol emotie’ zitten daarnaast kwalitatief ook goed in elkaar. De puzzelstukjes zijn stevig en de kleuren komen mooi uit op het karton dat is gekozen. Ik ben van plan om de puzzels nog vaak te gaan maken! Benieuwd hoe de puzzels er gemaakt uitzien, kijk dan verder hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.