Recensie: ‘Kobo Libra 2’

Zoals jullie misschien wel weten ben ik helemaal weg van de e-readers van Kobo. Ze zijn altijd fijn handzaam, beschikken over kwaliteitsschermen waar je ieder boek met plezier vanaf kunt lezen en zijn daarnaast ook compact waardoor ze overal mee naartoe kunnen. Kobo brengt ons dit jaar een nieuwe e-reader waarbij deze beschrijving ook weer helemaal opgaat: de ‘Kobo Libra 2’!

Kobo Libra 2 zit boordevol functies, en heeft een geheel eigen stijl, perfect voor lezers met een druk bestaan. Met meer opslagruimte, een sneller E Ink scherm en Bluetooth ®, is Kobo Libra 2 de opvolger van de populaire Kobo Libra H2O. Of het nu een zonnige dag is, of in het holst van de nacht, de waterdichte eReader is dankzij haar 7″ HD E Ink Carta 1200 niet-blinkende scherm, ComfortLight PRO instelbare helderheid en kleurtemperatuurregeling, en 32 GB aan opslagruimte, net zo flexibel als jij.

Het apparaat is verkrijgbaar in wit en zwart, met SleepCovers in  de kleuren klaproosrood, lavendel, leisteenblauw en zwart.’ (Bron: Kobo persbericht).

Als er een nieuwe Kobo e-reader uitkomt dan kan ik altijd niet wachten om hem meteen uit te testen: welke nieuwe mogelijkheden zitten erop? Is het net zo handzaam als de vorige? Ik kan je zeggen: na de Kobo Libra 2 een paar weken te hebben uitgetest ben ik helemaal verliefd geworden op deze e-reader, I love it!

Laten we beginnen bij het uiterlijk van de e-reader, in vergelijking met voorheen uitgebrachte e-readers van Kobo zitten hier niet zoveel verschillen in, het is nog steeds een lichtgewicht e-reader, die fijn in de hand ligt door het reliëf aan de achterkant. Door de compactheid is hij makkelijk overal mee naartoe te nemen en fijn detail: de aan en uitknop zit verwerkt in de e-reader waardoor hij niet uit ‘zichzelf’ zomaar aan kan gaan als hij in je tas zit.

Als je de ‘Kobo Libra 2’ aanzet dan verschijnen de bekende drie bolletjes weer in beeld waardoor je weet dat de e-reader zichzelf aan het opstarten is. Vervolgens verschijnt je virtuele bibliotheek, die zoals bij de voorgaande modellen overzichtelijk is ingedeeld met boeken die je hebt gelezen, tot hoever je ze hebt gelezen en welke pareltjes je nog opwachten in je bibliotheek. En dan stuiten we daarna meteen op een nieuw element in de Kobo-Familie, namelijk de mogelijkheid om luisterboeken te beluisteren via je e-reader. Dit kan heel gemakkelijk door de Kobo te verbinden met een bluetooth apparaat/koptelefoon waarna je het luisterboek kunt beluisteren. Een fijne vernieuwing, die geweldig werkt, die ik de afgelopen weken met veel plezier heb uitgeprobeerd. Hoewel ik zelf het ook fijn vind om een luisterboek via een plug in koptelefoon te beluisteren, zorgt dit nieuwe element ervoor dat je rond kunt lopen met je favoriete luisterboek op zonder dat je daarbij iets mee moet dragen. Een mooie ontwikkeling die ervoor heeft gezorgd dat ik helemaal verslingerd ben geraakt aan deze e-reader!

‘Luisterboeken luisteren op je e-reader: I love it!’

De Kobo Libra 2 heeft daarnaast ook weer een mooi en sneller E-ink scherm dat beschikt over een goede gevoeligheid en snel reageert als je iets aanklikt. Dit maakt dat je binnen een paar seconden meteen in je boek zit en kunt gaan beginnen met lezen. Dat het scherm ook goed zichtbaar is met direct zonlicht erop en in het donker, maakt het een fijne e-reader die je op ieder moment van de dag erbij kunt pakken. Daarnaast werd ik positief verrast door de hoeveelheid boeken die op de e-reader kunnen. Vanaf nu kun je met de Kobo Libra 2 al je duizenden favoriete boeken op een plek verzamelen en altijd met je meenemen.

Ik ben zeker fan van de Kobo Libra 2, door het fijne formaat, de nieuwe functies zoals het beluisteren van boeken, het prachtige scherm en de grote capaciteit aan boeken die je kwijt kunt. Wat mij betreft de perfecte e-reader voor iedere boekliefhebber!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.