Recensie: Koningin van Lucht en Duisternis – Cassandra clare

Eindelijk is het dan zover! Het einde van de Duistere Machten serie is binnen handbereik en dat betekent een binge read sessies om er zo snel mogelijk achter te komen hoe deze spannende spin-off van ‘The mortal instruments’ serie eindigt!

‘Na de tragische dood van Livia Blackthorn staat de Kloof op de rand van een burgeroorlog. Een deel van de Blackthorn-familie reist naar Los Angeles om te onderzoeken door welke ziekte de heksenmeesters worden uitgeroeid. Julian en Emma, die hun verboden liefde proberen te onderdrukken, ondernemen een levensgevaarlijke missie naar de landen van Elf om het Zwarte Boek der Doden te bemachtigen. Maar dan ontdekken ze een geheim dat de schaduwjagerswereld uiteen kan drijven…
In een race tegen de klok moeten Emma en Julian de wereld van de schaduwjagers redden voordat de dodelijke kracht van de parabataivloek niet alleen hen vernietigt, maar ook hun geliefden.’

Voordat ik aan dit boek begon had ik enigszins mijn twijfels, uiteraard wilde ik weten hoe de Duistere Machten trilogie zou aflopen, maar Cassandra Clare heeft inmiddels zoveel boeken geschreven over de wereld van de schaduwjagers dat ik bang was dat ze niets nieuws meer zou weten te brengen. Maar boy of boy was I wrong! Dit boek heb ik echt in twee dagen uitgelezen omdat het zo spannend was. Niet alleen brengt Clare veel plot twisten in het verhaal, creëert ze een hele nieuwe wereld waardoor dit boek met een gigantische cliffhanger eindigt, maar ze brengt ook een aantal oude personages terug (waaronder slechteriken, waar ik niets over zal spoilen, maar jeetje die zag ik echt niet aankomen) die dit boek veranderen in een ware pageturner (het klinkt hopeloos cliché, maar het is wel echt zo).

‘Het mag dan cliché klinken maar dit boek is echt een ware pageturner!’

Clare’s schrijfstijl is in dit boek ook weer geweldig, hoewel ze in voorgaande boeken wel eens verstrikt raakte in teveel details, weet ze in ‘Koningin van Lucht en Duisternis’ bij de verhaallijn te blijven en haarzelf niet vast te schrijven in details. Fijn aangezien dit boek meer dan 800 pagina’s telt en je er toch doorheen vliegt alsof het een boek van 300 pagina’s is. Daarnaast heeft Clare in dit boek ook een prachtig rond verhaal gecreëerd. Ze beschrijft ‘Koningin van Lucht en Duisternis’ vanuit meerdere perspectieven waardoor je een goed beeld krijgt van alle personages die het verhaal rijk is (inclusief all time favorites Clary en Jace).

Als Clare op deze manier doorgaat dan zou ik zeggen: geef nog maar tien boeken over de schaduwjagers! Iedere keer weet ze toch een geheel nieuw verhaal te brengen in een wereld die we door de boeken heen goed hebben leren kennen. ‘Koningin van Lucht en Duisternis’ is een feest voor de ware schaduwjager fan, maar behoort ook tot een serie die goed te lezen is zonder eerste ’the mortal instruments’ gelezen te hebben. Vlot geschreven, een mozaïek-vertelling die je een beeld geeft van alle personages, maar vooral weer enorm spannend!

Heb jij ‘Koningin van Lucht en Duisternis’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.