Recensie: Kronieken van de academie voor schaduwjagers, Cassandra Clare

Al meer dan veertien boeken heeft ze vol gepend over de avonturen van de schaduwjagers. Eén van haar laatst verschenen boeken is nu ook vertaald in het Nederlands: Kronieken van de academie voor schaduwjagers. Stap in de wereld van de schaduwjagers met Simon als hoofdpersoon!

De gebeurtenissen van Stad van Vlammen beroofden Simon van zijn geheugen – hij zal opnieuw moeten ontdekken wie hij is. Hij weet dat Clary zijn parabatai is en dat Isabelle zijn vriendin is, maar wanneer Clary en Isabelle teveel verwachten van de man die hij niet meer is, maakt hij een drastisch besluit: hij gaat terug naar de Academie voor Schaduwjagers, in de hoop zichzelf terug te vinden.

Als je fan bent van de Mortal instruments serie dan zal dat deels te maken hebben met het hilarische personage Simon. Het was dan ook wachten op het moment dat Cassandra Clare een heel boek aan deze held zou wijden. En dat kwam er in de vorm van ‘Kronieken van de academie voor schaduwjagers’! Dit boek schreef ze samen met Sarah Rees Brennan, Maureen Johnson en Robin Wasserman. En wat een boek! Het is hilarisch, geweldig geschreven maar laat je vooral weer zien waarom je verliefd werd op deze serie. Leuk detail, alle personages uit de voorgaande boeken zijn ook weer van de partij!

Het is hilarisch, geweldig geschreven maar laat je vooral weer zien waarom je verliefd werd op deze serie.

Wat dit boek vooral zo goed maakt is dat Clare de gevoelens van haar personages naar voren weet te brengen. Waar het in de voorgaande boeken vaak ging om de held zijn, laat Simon zien dat je niet altijd een held hoeft te zijn om iets op te lossen. De onderliggende laag maakt van dit verhaal wederom een must-read. Daarnaast weet Clare op een fenomenale wijzen de eindjes aan elkaar te knopen van voorgaande boeken. Zo lezen we bijvoorbeeld over de geschiedenis van prominente personages uit voorgaande boeken.

‘Kronieken van de academie voor schaduwjagers’ is weer een echte aanrader. Het is geweldig geschreven, doordat er drie nieuwe schrijvers aan zijn verbonden geeft het ook weer een verfrissende blik op de schaduwjagers wereld, en het is zeker een verhaal geworden waar je gegarandeerd bij moet lachen.

Heb jij ‘Kronieken van de academie voor schaduwjagers’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.