Recensie: ‘Lama & Keer op keer’

Deze tijd vraagt om gezellige spelletjes om ’s avonds te spelen. Afgelopen maand nam ik deel aan het persevent van 999 Games en werden de spellen ‘Lama‘ en ‘Keer op keer‘ uitgelicht. Twee spellen waarbij ik niet kon wachten om ze te spelen! Een spelletjesavond werd ingepland en ik deel mijn bevindingen over deze toffe spellen graag met je hieronder!

Keer op keer

Een van mijn favoriete spellen van dit moment is ‘Keer op keer’, een kort, toegankelijk spelletje dat geweldig is om te spelen tijdens een avond waarop je ook gezellig wilt kletsen met je vrienden. En daarnaast ook een spel dat je vrijwel meteen kunt gaan spelen, zonder heel veel regels te hoeven lezen. Het komt erop neer dat iedere speler probeert om vakjes op hun speelvelden aan te kruisen, zodat ze zo snel mogelijk kolommen en gelijkgekeurde gebieden kunnen vullen. Heb je 2 complete kleuren afgekruisd, dan ben je de winnaar van het spel!

Wat ik vooral erg leuk vind aan dit spel is dat iedereen tegelijkertijd speelt en het een spel is voor zowel de competitieve spelers als de gezelschapsspelers. Het spel komt met een grote stapel aan speelvelden, stiften en dobbelstenen, waardoor het ook gemakkelijk is om mee te nemen tijdens een dagje weg. Voor mij is daarnaast een favoriet omdat het een spel is dat je blijft spelen! De rondes zijn ongeveer twintig minuten lang waardoor je er echt een strijd van kunt maken om de meeste overwinningen binnen te halen! Geweldig voor een avondje met vrienden en familie.

‘Plan die spelletjesavond maar alvast in!’

Lama

En dan het spel dat mij een instant lach bezorgde ‘Lama’. Sowieso was is al gegrepen door dit spel bij het zien van de geweldige verpakking: de vrolijke lama, de kleuren, het werkt ontzettend aanstekelijk om meteen in de spelletjesmood te komen. Dat dit ook een spel is dat je daarnaast vrijwel meteen kunt gaan spelen, na het lezen van een korte handleiding, en waar iedereen, jong en oud in meekomt, maakt het voor mij helemaal af!

Lama is een snel spel, waarbij je het LAMA principe nastreeft: Leg Alle Minpunten Af. Dit betekent dat je zo snel mogelijk van al je kaarten af moet komen, want blijf je achter met een aantal kaarten dan zijn dit opgeteld de minpunten die je krijgt. Degene met de minste minpunten aan het eind van het spel is de winnaar. Dit spel is visueel aantrekkelijk opgesteld en is een favoriet op spelletjesavonden met vrienden. Het is zo’n fijn spel dat je na een lang spel speelt om de avond af te toppen. Daarnaast ben ik er vooral over te spreken door de snelheid waarmee het gespeeld kan worden. Het elkaar uitdagen, bluffen, zorgen dat je met de minste kaarten achterblijft maakt dit spel een ware traktatie voor iedereen met een beetje competitiviteit in zich!

Zowel ‘Keer op keer’ als ‘Lama’ zijn wat mij betreft spellen die niet mogen ontbreken tijdens een spelletjesavond. Ze zijn geweldig interactief, zorgen voor een glimlach op de gezichten van de spelers en makkelijk om te spelen door de kleine hoeveelheid regels! I love them!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.