Recensie: ‘Lente in Blueberry Bay’, Holly Martin

Welkom in Blueberry Bay, een plek waar de zon heerlijk schijnt, het strand wacht op bezoekers die er heerlijk op neerploffen en het zeewater je tegemoet schittert. Schrijfster Holly Martin neemt ons mee naar deze paradijselijke plek in haar nieuwe roman ‘Lente in Blueberry Bay‘, het eerste deel van haar Hope-Island serie!

‘Welkom op het mooie Hope Island, waar de zee sprankelt en liefde een tweede kans verdient. De positieve Bella heeft een moeilijke tijd achter de rug. Wanneer er een knappe dakloze man op haar stoep staat, komt haar zorgzame aard naar boven en biedt ze hem een plek in haar huis aan. Maar Bella weet niet dat deze man een geheim voor haar bewaart. Isaac had nooit gedacht dat hij voor de charmante Bella zou vallen. Laat Isaac Bella weer geloven in de liefde of gooien zijn geheimen roet in het eten?’ (Uitgegeven door Zomer & Keuning, vertaald door Patricia Pos).

Soms heb je de naam van een schrijver al meerdere keren enthousiast voorbij zien en horen komen, en kan je niet wachten om zelf een boek van deze schrijver te lezen. Voor mij is dat Holly Martin. Al jaren hoor ik goede verhalen over haar boeken, maar een boek van haar had ik nog niet gelezen. Tot nu! En ik kan je zeggen: ik begrijp de lovende reacties helemaal, wat een geweldig verhaal zet Martin neer met ‘Lente in Blueberry Bay’!

In ‘Lente in Blueberry Bay’ maken we kennis met Bella, een vriendelijke, liefdevolle vrouw die redelijk wat voor haar kiezen heeft gehad. Gebeurtenissen die ervoor hebben gezorgd dat ze niet meer gelooft in de liefde en denkt dat niemand ooit van haar zou kunnen houden. Beetje bij beetje komen daar de eerste twijfels in wanneer een charmante dakloze man op de stoep staat. Weet Bella de liefde weer te vinden? Martin brengt ons met Bella een geweldig personage om te volgen. Het hoofdpersonage is zo liefdevol, bekommert zich om de mensen om haar heen, maar is tegelijkertijd ook zo aan het worstelen met haarzelf. Dit maakt dat je als lezer vanaf het eerste moment met haar meeleeft en jezelf verbonden voelt met haar. Martin brengt ons dit verhaal vanuit de alwetende persoon en neemt ons zo goed mee in de gedachtes van Bella, maar ook van de mensen om haar heen. Waaronder de knappe Isaac, die een groot geheim met zich meedraagt. Hij blijft een ietwat gesloten boek gedurende het verhaal, Martin weet hiermee de spanning goed op te bouwen. Deze manier van verhaalvertelling werkt dan ook geweldig voor het verhaal dat ze vertelt!

‘Hét boek om deze zomer heerlijk bij weg te zwijmelen!’

Martin brengt ons een verhaal waar je het liefst in zou willen duiken, waarin je zou willen rondlopen en kennis wilt maken met alle personages en de plek waar ze leven. Iets dat ze voor elkaar heeft gekregen door de menselijkheid en warmte die in het verhaal zit. De schrijfster brengt ons personages die je zo op straat tegen zou kunnen komen. Vol wensen, doelen, gebreken en worstelingen. De warmte in het verhaal maakt dat je met ze meeleeft, zoals je in een goede feelgood doet. Martin presenteert ons een mooie gedetailleerde schrijfstijl die als een kers op de taart is voor dit boek. Ze weet plaatsen inzichtelijk te maken, je mee te voeren naar het mooie Blueberry Bay en de personages hyper realistisch naar papier te brengen.

Martin brengt ons met ‘Lente in Blueberry Bay’ een prachtige feelgood die bruist door de personages, de liefdevolle verhaallijn en de mooie manier waarop emoties en gevoelens centraal staan. Wat mij betreft het boek dat je deze zomer in je strandtas mee wilt nemen om heerlijk bij weg te zwijmelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.