Recensie: Leugens & Lattes, Lauren Weisberger

De modeguru’s der modeguru’s is back! Nou ja in een glansrijke bijrol in het nieuwe boek van Lauren WeisbergerLeugens & Lattes‘ een spin-off van de fameuze ‘The Devil Wears Prada‘ serie.

‘Emily Charlton is terug! Jaren nadat ze Runway en Miranda Priestly vaarwel zei, werkt ze als imagomanager voor de hotste sterren van Hollywood. Maar de volgende generatie ligt op de loer. Emily heeft een klapper nodig om relevant te blijven. Een klapper zoals topmodel Karolina Hartwell.

Karolina heeft het allemaal: een fantastische man, een prachtig kind, een succesvolle modellencarrière… en een strafblad. Als ze onterecht beschuldigd wordt van rijden onder invloed lijkt dat het einde van zowel haar carrière als haar huwelijk.

Emily ziet haar kans schoon. Samen met gezamenlijke vriendin en ex-topadvocate Miriam Kagan schiet ze Karolina te hulp. Onder het genot van ontelbaar veel skinny lattes zetten de drie vrouwen alles op alles om erachter te komen wie Karolina erin heeft geluisd en plannen ze de zoetste wraak die Manhattan ooit heeft gezien. En wie kan daar beter bij helpen dan de enige echte Miranda Priestly?’

In 2003 maakte we voor het eerst kennis met ‘That’s all’, de legendarische quote van Miranda Priestly in ‘The Devil Wears Prada’. Een paar jaar geleden kwam het vervolg op de serie ‘De wraak van Prada’ uit en dit jaar verblijdt de schrijfster ons met ‘Leugens & Lattes’. Een verhaal waar Emily Charlton,  de even gevreesde assistente van Priestly centraal staat, en boy oh boy wat is dit een geweldig verhaal geworden! Weisberger zit er vanaf de eerste pagina helemaal in en weet Emily in al haar glorie te portretteren. Knap, aangezien er een lange tijd heeft gezeten tussen de boeken en Weisberger feilloos de stem van haar personage terug weet te vinden.

‘Wat is dit een geweldig verhaal!’

Wat voor mij de boeken van Weisberger altijd goed maakt is het feit dat krachtige vrouwen een hoofdrol spelen die niet bang zijn om hier en daar bitchy uit de hoek te komen. Daarnaast was ik bij ‘Leugens & Lattes’ aangenaam verrast door de verschillende verhaallijnen die de schrijfster in een mozaïekvertelling afwisselt. Dit zorgt ervoor dat de spanning goed oploopt en je een meer rond verhaal krijgt, omdat je ook leest wat de andere personages denken. Een compliment ook voor Weisberger dat ze bij ieder personage een eigen stem heeft gevonden. Alle drie de dames hebben hun eigen karakter, spreken en denken anders.

Het enige minpuntje dat ik bij dit boek heb is dat de grand dame van de modewereld, Miranda Priestly een bescheidde bijrol speelt. In het tweede deel van het verhaal maakt ze haar opwachting, maar ze had voor mij veel meer spreektijd verdiend. Hoe ging het met haar, was ze nog steeds zo ijzig? Het komt kort aan bod, maar daarmee gaat Weisberger wel voorbij aan een belangrijke verhaallijn.

Weisberger is voor mij, samen met Sophie Kinsella, toch wel de koningin van de romans. ‘Leugens & Lattes’ is zeker een waardige opvolger van ‘The Devil Wears Prada’: heerlijk vals, vlot geschreven maar vooral een feest om te lezen.

Heb jij ‘Leugens & Lattes’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.