Recensie: Library Kiss, Kasie West

Ingesloten raken in een bibliotheek. Voor menig boekliefhebber misschien nog niet het ergste dat er kan gebeuren. Voor de hoofdpersoon uit Kasie West nieuwe boek Library Kiss een ware nachtmerrie.

‘Autumn raakt per ongeluk ingesloten in een bibliotheek. Ze verwacht dat haar vriendinnen of haar bijna-vriendje haar wel komen redden. Als dat niet gebeurt, dringt de realiteit zich op: hoe moet ze een lang weekend overleven in de bibliotheek? Dan blijkt dat ze niet alleen is: Dax, een jongen van school, heeft zich bewust laten insluiten in het gebouw…’

Kasie West is vooral in Amerika bekend om haar YA boeken, tijd voor Nederland om ook kennis te maken met deze Queen of YA moet uitgeverij Young & Awesome hebben gedacht. Zij publiceerde dit jaar de eerste Nederlandse vertaling van een van haar boeken, genaamd ‘Library Kiss’.

West heeft met Library Kiss een grappig, gedetailleerd, maar vooral goed geschreven verhaal neergezet. Haar personages zijn tot in de perfectie uitgewerkt. Niet snel zul je YA personages vinden waarbij je als lezer het gevoel hebt dat je na het lezen, alles over ze weet. Dit in combinatie met West gedetailleerde schrijfstijl en goede uitwerking van het verhaal, zorgt ervoor dat je het boek in één dag uit wilt lezen.

Niet snel zul je YA personages vinden waarbij je als lezer het gevoel hebt dat je na het lezen alles over ze weet

Wat dit boek zo anders maakt dan ieder ander YA boek is dat West ervoor heeft gekozen om het boek ook een boodschap mee te geven. Hoofdpersonage Autumn lijdt aan een paniekstoornis. Ze schaamt zich hier erg voor, waardoor ze veel spannende situaties uit de weg gaat. Maar gaandeweg stelt ze haarzelf steeds meer open. West benadrukt met dit boek dat iedereen uniek is en dat je van je moet laten horen als je ergens mee zit. Een sterke boodschap in een boek dat verder de perfecte easy read is voor een koude winterdag. Deze boodschap maakt het boek voor mij er zeker een die ik niet snel zal vergeten.

Met ‘Library Kiss’ heeft Kasie West een sterk verhaal neergezet dat het cliché YA boek zeker voorbijgaat. Het heeft een boodschap, is geweldig geschreven en bij vlage hilarisch.

Heb jij ‘Library Kiss’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.