Recensie: Liefde & Gelato, Jenna Evans Welch

Na twee jaar, vier keer herschrijven en een levens lange droom om een boek te publiceren brengt Jenna Evans Welch ons Liefde & Gelato. Een verhaal vol liefde, mysterie en ijsjes met op de achtergrond het adembenemende Toscane.

liefdegelatoLina brengt de zomer door in Toscane, maar aanvankelijk is ze niet erg in de stemming voor de Italiaanse zon en het prachtige landschap. Eigenlijk is ze er alleen maar omdat het haar moeders laatste wens was dat ze naar Italië zou gaan om haar vader te leren kennen. Maar welke vader laat nou zestien jaar lang niets van zich horen? Alles wat ze wil is zo snel mogelijk weer naar huis gaan. Maar dan krijgt ze een dagboek in handen, waarin haar moeder schrijft over haar tijd in Italië én haar geheime liefde. Vanaf de eerste pagina is Lina gefascineerd en wil ze de geheimen van het dagboek ontrafelen. Daarvoor heeft ze wel wat Italiaanse hulp nodig. Enter buurjongen Lorenzo… 

Na het lezen van de achterflaptekst was mijn aandacht meteen getrokken. Twee liefdesverhalen die op een geraffineerde wijze met elkaar worden verweven. De verwachtingen die ik van dit boek had zijn zeker uitgekomen. Liefde & Gelato is grappig, liefdevol maar vooral moeilijk om weg te leggen! Welch’s schrijfstijl draagt hier een groot deel aan bij.  Welch zet een eigentijds verhaal neer dat gepaard gaat met een lach en een traan.

Liefde & Gelato is grappig, liefdevol maar vooral moeilijk om weg te leggen!

Een mooi aspect aan dit verhaal is de band tussen moeder en dochter. Welch heeft er doormiddel van dagboekfragmenten voor gezorgd dat je als lezer alles te weten komt over de moeder van Lina. Dat je zo dichtbij een personage komt maakt haar bijna echt. De verwevenheid die dit met Lina’s eigen liefdesverhaal heeft maakt het verhaal intiem en ontroerend. Je leeft met beide personages mee. Dat dit alles dan ook nog eens wordt geportretteerd in Toscane maakt het helemaal af. Terwijl je leest krijg je ook wat mee van de geschiedenis van de meest mooie steden in Italië. Al met al maakt dit Liefde & Gelato zeker een boek dat je gelezen moet hebben!

Als je opzoek bent naar een verhaal over liefde, waarbij je ontroert wordt en dat de nodige humor bezit dan is Liefde en Gelato zeker een aanrader!

Heb jij Liefde & Gelato ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.