Recensie: Liefde & Geluk, Jenna Evans Welch

Iedereen die ‘Liefde & Gelato‘ heeft gelezen zal het met mij eens zijn dat Jenna Evans Welch een talent is om in de gaten te houden. Afgelopen maand kwam haar tweede YA-boek uit met de toepasselijke naam ‘Liefde & Geluk‘. Weet ze weer zo’n hoge ogen te gooien als met haar debuutroman? 

Addie heeft iets ongelooflijk stoms gedaan. Nu is ze diep ongelukkig, en ze is bang dat haar hele toekomst in puin ligt. Wat niet helpt is dat ze ook nog voortdurend ruzie met haar broer Ian heeft, die wil dat ze alles opbiecht aan hun ouders. Ze hoopt dat de over-de-top-bruiloft van haar tante in Ierland haar kan afleiden, maar dan gooit Ian al hun vakantieplannen overhoop, en voor Addie weet wat haar overkomt, zit ze in een piepkleine auto samen met Ian en zijn Ierse vriend Rowan, die ze met iedere afgelegde kilometer leuker begint te vinden. Wat volgt is een wilde roadtrip door het sprookjesachtige Ierland, met als enige houvast de reisgids Ierland voor mensen met liefdesverdriet.’

Kan een roadtrip door Ierland een gebroken hart redden? Hoofdpersoon Addie uit het nieuwe boek van Jenna Evans Welch probeert het uit. Als ze voor de keuze komt te staan om naar Italië op vakantie te gaan of met haar broer en zijn goede vriend Ierland te doorkruisen kiest ze voor het laatste. Wat volgt is een ontroerend, maar ook grappig en liefdevol verhaal. Van het voorgaande boek was ik al gewend dat Welch haar personages het avontuur laat aangaan en een sterke boodschap van ‘girl power’ uitdraagt. ‘Liefde & Geluk’ doet daar zeker niet voor onder en draagt wederom een sterke boodschap uit: ‘blijf bij jezelf en ga het avontuur aan’.

‘De bekende humor druipt van iedere pagina’

Welch schrijfstijl is ook weer op het scherpst van de snede. De bekende humor druipt van iedere pagina. Dit komt vooral goed naar voren in de kleine episodes uit ‘Ierland voor mensen met liefdesverdriet: een onconventionele gids voor het smaragdgroene eiland’ die de schrijfster in het verhaal heeft verwerkt. Addie heeft liefdesverdriet en richt zich tot deze gids om haarzelf beter te voelen. Met zinnen als: ‘Je bent aan het juiste adres, honnepon. Het smaragdgroene eiland is misschien niet de enige plek om je gebroken hart te laten helen, maar wel de beste’, geeft Welch raad aan iedereen die te maken heeft met een gebroken hart, maar heeft ze met de kleine troetelwoordjes die ze gebruikt ook al snel de lachers op de hand.

‘Liefde & Geluk’ is weer een geweldig staaltje schrijfwerk van Welch, waarmee ze laat zien dat ze alles behalve een eendagsvlieg is. Humoristisch, ontroerend en oh zo liefdevol geschreven.

Heb jij ‘Liefde & Geluk’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.