Recensie: ‘Love At First Knight’, Megan Clawson

Megan Clawson, toch wel de sensatie van het afgelopen jaar in het YA-genre. De schrijfster wist onze harten te veroveren met ‘Falling Hard for the Royal Guard’. Deze zomer brengt ze ons een nieuw verhaal dat zich wederom afspeelt rondom de Tower of London. Maak kennis met de catchy YA ‘Love at First Knight

‘Daisy Hastings heeft van jongs af aan al het gevoel dat ze in het verkeerde tijdperk is geboren. Dus als ze een vakantiebaantje krijgt bij de Tower of London, voelt dat als een stap in de goede richting. Theodore ‘Teddy’ Fairfax is totaal losgeslagen, vinden zijn familieleden. Ooit behoorde hij tot de koninklijke familie, nu werkt hij (met tegenzin) gedurende de zomer bij de Tower of London. Toch zou hij diep vanbinnen nergens liever willen zijn.

Wanneer Daisy door Teddy’s schuld bijna wordt ontslagen, verklaart ze hem de oorlog. Terwijl ze hun degens kruisen, ontdekken ze dat ze beiden een beetje verloren zijn. En dat misschien, heel misschien, de liefde kan bloeien, zelfs op een slagveld…’ (Uitgegeven door HarperCollins NL, vertaald door Marjet Schumacher).

Megan Clawson, ik vond haar eerste boek ‘Falling Hard for the Royal Guard’ in een boekhandel in Engeland en was meteen verkocht door de catchy cover. Het verhaal dat het boek huisde was net zo catchy en toen ik hoorde dat er een nieuw boek van deze schrijfster zou verschijnen wist ik meteen: dit boek wil ik lezen! Weet Clawson haar eerste boek te evenaren of zelfs te overtreffen? Evenaren doet ze het zeker, maar dit boek heeft wel een aantal haken en ogen voor mij.

In ‘Love at First Knight’ maken we kennis met Daisy, een meid die helemaal weg is van de middeleeuwen, graag met zwaarden rondzwaait tijdens de cosplay-evenementen die ze met haar familie bezoekt en het liefst op afstand blijft van de buitenwereld. Wanneer haar familie haar dan ook inschrijft om een baan in ‘The Tower of London’ te bemachtigen is Daisy alles behalve blij. Maar deze baan zou zomaar eens een nieuwe toekomst voor haar kunnen betekenen. Clawson presenteert ons een interessant, maar complex personage om te volgen. Een aardige meid die redelijk gesloten is naar de mensen om haar heen, en zo ook naar de lezer. Mondjesmaat komen we meer over haar te weten, beginnen we haar keuzes te begrijpen en worden we echt deelgenoot gemaakt van haar leven. Een mooie manier van personage-introductie die goed werkt. Met iedere pagina die je omslaat wil je meer over Daisy te weten komen, wil je haar begrijpen en doorgronden. De schrijfster overbrugt de afstand tussen het personage en de lezer mooi door het verhaal op te tekenen vanuit de ik-vorm. Dit maakt dat je echt met Daisy op pad gaat.

‘Romantiek, humor en heerlijk nerdy!’

Clawson slaat met ‘Love at First Knight’ een andere weg in dan we van haar gewend zijn uit haar eerste boek. Waar we in ‘Falling Hard for the Royal Guard’ vooral een bubbly verhaal voorgeschoteld kregen, gaan we in dit verhaal meer de diepte in. Hiermee laat de schrijfster een mooi veelzijdigheid in haar manier van verhaalvertelling zien. Waarin we zeker elementen terug zien komen, in haar schrijfstijl, die we herkennen van haar vorige boek. Zo is deze wederom humorvol, prachtig vlot en precies gedetailleerd genoeg wanneer we wat context nodig hebben in het verhaal. Alleen op één deel van het verhaal zien we dit niet genoeg terugkomen. Cosplay speelt een grote rol in het begin van het boek maar komt voor mijn gevoel niet genoeg uit de verf. We worden meegenomen in een soort toneelstukje aan het begin van het boek, maar daar blijft het bij. Dit had iets meer uitgewerkt mogen worden om je zo als lezer ook goed mee te nemen in dit fenomeen. Voor nu voelt het meer als een los deel in het verhaal, terwijl het voor het hoofdpersonage wel een belangrijk onderdeel van haar leven is.

‘Love at First Knight’ is desalniettemin een bruisend verhaal van de hand van Clawson. Het interessante hoofdpersonage, de mooie vlotte maar ook zeker gedetailleerde schrijfstijl en het liefdevolle verhaal maken het tot een fijne feelgood YA. Ik ben benieuwd naar het volgende verhaal dat de schrijfster ons gaat brengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.