Recensie: Love Game, Lauren Weisberger

Na het schrijven van The Devil Wears Prada kon echt niemand meer om haar heen. Ze werd de koningin van de chicklit en in een klap bekend. Lauren Weisberger brengt ons nu een nieuw boek, Love Game. Een verhaal vol liefde, keuzes maken en tennis, heel veel tennis.

26737_579f4cfd1f277_26737Charlotte ‘Charlie’ Silver werkt hard om als tennister de top te bereiken. Sinds de dood van haar moeder is haar vader haar trainer en is ze gedrevener dan ooit. In het glamoureuze tenniswereldje, dat gedomineerd wordt door bitchy diva’s en grote ego’s, staat Charlie ondanks haar ambitieuze drive bekend als uitzonderlijk vriendelijk en zachtmoedig.
Dan moet ze door een blessure haar eerste Wimbledon af breken, en alles verandert. De enige manier om te kunnen terugkeren is door in de leer te gaan bij de legendarische maar meedogenloze trainer Todd. Hij maakt haar strijdbaar, zelfbewust… en hard. Zijn nieuwe Charlie dineert met filmsterren in toprestaurants, heeft een niet-zo-geheime affaire met een hotte Spaanse tenniskampioen en wordt uitgenodigd op privé- jachten. Modellen en beroemdheden worden graag met haar gezien – en de roddelpers smult ervan. Charlie blijft maar winnen, zowel op het gravel als in haar nieuwe jetsetleven. Haar vader en haar beste jeugdvriendin drijven alleen steeds verder van haar weg. Begint ze zelf ook te  geloven in de hype die Todd om haar heen heeft weten te creëren? Of zit de echte Charlie nog ergens diep in haar binnenste verstopt?

Als echte fan van The Devil Wears Prada was ik ontzettend benieuwd naar het nieuwe boek van Weisberger. Zou ze weten op te leven tegen de hoge verwachtingen die ze had neergezet met haar voorgaande boeken? Het antwoord hier op is, deels. Het is een echte Weisberger. Love Game is grappig, spannend en bezit de nodige glitter en glamour. Maar daarnaast is het een boek waarvoor je wel over de nodige kennis van tennis moet bezitten. De tennis jargon vliegt je om de oren en als je daar niet mee bekend bent is het wel makkelijk om even wat op te zoeken in het woordenboek. Hoewel dit in het begin van het boek storend was leer je gaandeweg het boek meer over tennis waardoor het minder stoort.

Love Game is grappig, spannend en bezit de nodige glitter en glamour

Het mooie aan dit verhaal is de emotionele groei die de hoofdpersoon doormaakt. Als lezer zit je vanaf de eerste bladzijde in het verhaal en ga je mee in de rollercoaster die Charlie meemaakt. Ze moet leren haar eigen keuzes te maken en voor haarzelf op te komen. Als lezer kom je zo dichtbij dat ze bijna een levend persoon wordt. Iets dat alleen maar toe te dichten kan zijn aan de fenomenale schrijfstijl zoals we die van Weisberger gewend zijn. Grappig, fris en vlot.

Als je een echte Weisberger fan bent dan is dit boek zeker een aanrader. Ook voor chicklit liefhebbers! Love Game staat garant voor uren leesplezier!

Heb jij Love Game ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.