Recensie: ‘Love Your Life’, Sophie Kinsella

Op de valreep van het jaar is de Queen of feelgood terug met een hartverwarmend verhaal! Dompel jezelf onder de wereld van de schrijversretraite met kleurrijke personages en uiteraard een charmante love interest in ‘Love Your Life‘ van Sophie Kinsella, uitgegeven door Bantam Press, imprint van het Engelse Penguin.

‘Ava is sick of online dating. She’s always trusted her own instincts over an algorithm, anyway, and she wants a break from it all. So when she signs up to a semi-silent, anonymous writing retreat in glorious Italy, love is the last thing on her mind.

Until she meets a handsome stranger. . . All she knows is that he’s funny, he’s kind and – she soon learns – he’s great in bed. He’s equally smitten, and after a whirlwind, intoxicating affair, they pledge their love without even knowing each other’s real names.

But when they return home, reality hits. They’re both driven mad by each other’s weird quirks and annoying habits, from his eccentric, naked-sauna-loving family to her terribly behaved, shirt-shredding dog. As disaster follows disaster, it seems that while they love each other, they just can’t love each other’s lives. Can they overcome their differences to find one life, together?’

She did it again! Als er een schrijfster is die weet hoe ze haarzelf door het feelgood genre moet manoevreren en geweldige, bruisende verhalen weet te vertellen dan is het Sophie Kinsella wel! Op de valreep van dit toch wel ietwat gekke jaar brengt ze ons een roman om heerlijk bij weg te zwijmelen, vol liefdevolle, grappige en ontroerende momenten. Precies zoals we een roman van Kinsella graag zien!

In ‘Love Your Life’ maken we kennis met, de een tikkeltje chaotische, Ava. Ze is helemaal klaar met online daten en besluit naar Italië af te reizen om daar aan een schrijversretraite mee te doen. Tegen alle verwachtingen in komt ze de man van haar dromen tegen: hij is aardig, houdt van honden en geeft haar het gevoel dat ze een prinses is. Bij thuiskomst blijken ze alleen niet helemaal dezelfde instelling te hebben, maar dat is maar een klein puntje toch? Kinsella zet met Ava een heerlijk personage neer die je vanaf de eerste pagina in je hart zult sluiten als een goede vriendin. Een flapuit, die in alle situatie het beste ziet en de wereld bekijkt door een roze bril. Haar positieve instelling werkt aanstekelijk, meerdere keren tijdens dit verhaal zat ik met een glimlach op mijn gezicht te lezen. Naast Ava brengt de schrijfster en groot scala aan kleurrijke personages ten tonele die allemaal een mooie toevoeging hebben aan het verhaal. Zoals we van Kinsella gewend zijn ziet ze het belang van bijpersonages met een eigen verhaal in en zet daarmee een verhaal neer dat rijk aanvoelt, vol pakkende verhaallijnen!

‘Precies het liefdevolle verhaal dat we nu nodig hebben!’

Kinsella’s schrijfstijl is zoals we van haar verwachten: vlot op de momenten dat het verhaal wat snelheid nodig heeft, gedetailleerd in de meer emotioneel scènes. Na al die jaren heeft de schrijfster een comfortabele schrijfstijl gevonden die al haar werk omzet tot pakkende, boeiende verhalen waar haar Britse humor als een rode draad doorheen loopt. Ik ben zelf erg fan van de Shopaholic serie en vond het leuk om ook wat van Becky terug te vinden in het hoofdpersonage. Voor de fans van de Shopaholic serie is dit dan ook een heerlijk boek om te lezen. Maar bovenal weet Kinsella haar lezers weer even mee te nemen in een hartverwarmend verhaal, waardoor je alles om je heen vergeet. Precies het boek waar zo veel mensen op dit moment op wachten!

Ik ben fan van ‘Love Your Life’. Een boek dat straalt door de leuke personages die je meenemen in hun liefdevolle, humoristische en ontroerende levensverhalen. Kinsella heeft daarnaast een verhaal geschreven dat perfect aansluit op deze tijd, wie is er zo nu en dan ook niet helemaal klaar met online dating. De schrijfster weet met haar vlotte pen weer een verhaal neer te zetten waarin je jezelf kunt herkennen. ‘Love Your Life’ is wat mij betreft weer een pareltje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.