Recensie: ‘Malibu Rising’, Taylor Jenkins Reid

Een feest dat het leven van de kinderen van Mick Riva binnen een avond compleet weet te veranderen. Schrijfster Taylor Jenkins Reid schrijft erover in haar nieuwe boek ‘Malibu Rising‘ waarin spanning, hartstocht en humor samen komen!

August,1983, it is the day of Nina Riva’s annual end-of-summer party, and anticipation is at a fever pitch. Everyone who is anyone wants to be around the famous Rivas: surfer and supermodel Nina, brothers Jay and Hud, and their adored baby sister Kit. Together, the siblings are a source of fascination in Malibu and the world over – especially as the children of the legendary singer Mick Riva.

By midnight the party will be completely out of control. By morning, the Riva mansion will have gone up in flames. But before that first spark in the early hours of dawn, the alcohol will flow, the music will play, and the loves and secrets that shaped this family will all come bubbling to the surface.‘ (Uitgegeven door Penguin).

Taylor Jenkins Reid, we kennen haar inmiddels allemaal van het boek Daisy Jones & The Six, waar ze van over de hele wereld lof voor ontving. De schrijfster brengt ons dit voorjaar het prikkelende en pakkende ‘Malibu Rising’, wat door Holly Bourne wordt omschreven als ‘The perfect, literal beach read’. Een omschrijving waar ik mij helemaal in kan vinden, want dit boek is echt: smullen!

We maken kennis met de Riva familie aan de hand van twee verhaallijnen. Zo volgen we de tragische romance van vader Mick met June, in de jaren vijftig en de verhaallijn van zijn dochter Nina in de jaren tachtig die een groot feest geeft. Mick en June’s verhaal wist mij vanaf het eerste moment helemaal te grijpen. Hun emotionele, ontroerende en tragische liefdesverhaal raakt tot op het bot en is door Reid perfect vertaald naar papier. Zonder teveel weg te geven is het een verhaal geworden waarbij meeleven een understatement is. De schrijfster brengt de emoties van haar personages met zoveel verve naar voren dat je ze haast kunt voelen en alleen maar door wilt blijven lezen om erachter te komen hoe het verder gaat. Het verhaal van Mick en June wordt in flashbacks gebracht terwijl je het verhaal van Nina leest. De oudste dochter van de Riva familie staat aan de vooravond van het geven van een groot feest. Een feest waar maandenlang naar wordt uitgekeken door de genodigden. Hoewel Nina aan de buitenkant overkomt als een zelfverzekerdheid meisje, zien we haar in het begin vooral kwetsbaar en verdrietig door alles wat er in haar familie speelt. Ze is een soort moeder geworden voor haar zusjes en broertjes en voelt zich overal verantwoordelijk voor. We maken kennis met een hoofdpersonage dat in de knoop zit, maar gaandeweg het verhaal steeds meer haar eigen ik vindt. We zien haar groeien, steeds meer voor haarzelf en haar doelen opkomen. Reid brengt dit prachtig in beeld (meerdere kippenvel momenten) en weet je zo helemaal het verhaal mee in te trekken.

‘Een boek dat verbaasd, verrast en je alleen met bewondering kunt lezen!’

Dat doet ze met een heerlijke vlotte schrijfstijl die ook hier en daar zeker humorvol te noemen is. Vooral Reid’s treffende omschrijvingen van de mensen die aanwezig zijn op het feest, zijn een waar genot om te lezen waarbij de tranen je in de ogen staan van het lachen. Maar daarnaast zijn het vooral de onderliggende boodschappen die ‘Malibu Rising’ een verhaal maken om niet te vergeten. Zo schijnt Reid onder andere een licht op volwassen worden en dat het belangrijk is om voor je eigen doelen te gaan. Net zoals dat ze aanstipt dat het belangrijk is om je gevoelens te uiten. Dit doet ze vooral in de verhaallijn rondom de jongere zus van Nora die niet alleen haarzelf beter leert kennen, maar ook haar voorkeuren in de wereld. Dit alles bij elkaar levert een verhaal op dat alles bezit om er een middag voor vrij te plannen om maar door te blijven lezen. Ik kon het boek in ieder geval niet wegleggen. Het is pakkend, prikkelend en motiverend. Het is inspirerend, ontroerend en tegelijkertijd ook hartverwarmend. En om het helemaal compleet te maken zien we er een vertelstijl en schrijfstijl in terugkomen die door een ringetje te halen zo goed is.

‘Malibu Rising’ is een boek dat verbaasd, verrast en je alleen met bewondering kunt lezen! Een verhaal om te koesteren en aan iedereen aan te bevelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.