Recensie: ‘Maretak’, Hilde Veeren

Wanneer een schrijfster als Jackie van Laren zegt: ‘Houd Hilde Veeren in de gaten: een rijzende ster!’ dan weet je dat je een verhaal te pakken hebt waar je wel eens helemaal verslingerd aan kunt raken. Precies zo’n verhaal brengt Veeren ons met ‘Maretak‘, het tweede deel van haar ‘Cottage aan zee’ serie, en wat voor één!

‘Molly is uiterst tevreden: haar idyllische Engelse cottage is de perfecte plek om haar boek te schrijven, haar beste vriendin Celine gaat bijna trouwen en ondertussen droomt ze weg bij het idee van haar eigen country wedding. Haar geluksgevoel blijkt echter van korte duur: ze krijgt knallende ruzie met Celine, een jaloersmakend knappe collega flirt met haar vriend James en Molly doet een impulsaankoop die zelfs voor haar doen wel heel enorme gevolgen blijkt te hebben.

Terwijl Porlock Weir wordt omgetoverd tot een sprookjesdorp met kerstlampjes, winterscones en zelfs een schaatsbaan, moet Molly zichzelf weer bij elkaar zien te rapen. Zal het haar lukken haar vriendin terug te winnen en haar droomman te overtuigen dat ze écht bij elkaar horen?’ (Uitgebracht door Xander Uitgevers).

Een boek lezen van, voor mij, een nieuwe schrijver, het is een van mijn favoriete dingen om te doen als blogger. Ik ben altijd benieuwd met welke manier van schrijven ik kennis ga maken, of er nieuwe componenten in het genre worden gebracht en nog wel het meeste naar de manier van verhaalvertelling. Is het een boek waardoor je nog meer werk wilt lezen van deze schrijver, is het misschien wel een nieuwe favoriet? Ik kan je zeggen dat het antwoord op de voorgaande twee vragen zeker ‘ja’ is! Dit is het eerste boek dat ik van Hilde Veeren lees en ik kan je zeggen, ik hoop er nog veel meer te gaan lezen!

In ‘Maretak’ maken we kennis met Molly, een aardige vrouw die het leven op rolletjes heeft lopen. Ze heeft een fijne vriendschap met Celine, is helemaal hoteldebotel met James en heeft de perfecte plek gevonden om haar boek te gaan schrijven. Maar helaas loopt het niet allemaal zoals ze had verwacht. Na een flinke ruzie met Celine weet ze niet meer hoe ze het moet oplossen en James blijkt een wel hele knappe collega op het werk te hebben die haar ogen op hem heeft laten vallen. Tijd voor Molly om actie te ondernemen, met alle gevolgen van dien. Ik heb het eerste boek in deze serie niet gelezen, maar wat een geweldig hoofdpersonage is Molly. Iemand waar je vanaf de eerste pagina meteen een band mee opbouwt, door haar warmte, vriendelijkheid maar ook zeker haar humor. Ik hou van personages die soms enigszins klungelig door het leven gaan, maar het zo goed bedoelen. Precies zo iemand is Molly. Veeren brengt ons dicht bij het personage in de buurt door het verhaal vanuit het hij/zij perspectief op te schrijven en ons zo deelgenoot te maken van de gedachtes van Molly. En hierdoor leren we niet alleen Molly goed kennen, een groot scala aan kleurrijke personages komt voorbij met allemaal zo hun eigen karaktertrekken, die gezamenlijk een heerlijke groep vormen waar je meer en meer over wilt weten. Iets dat ook zeker in de hand wordt gewerkt door de emotionele groei die meerdere personages doormaken, waar je als lezer helemaal in mee wordt genomen. Dit schept een band en maakt dat je al snel een connectie met ze voelt.

‘Het boek voor onder de kerstboom dit jaar!’

Veeren’s schrijfstijl is precies passend voor dit verhaal: heerlijk vlot maar ook met gevoel voor verhaalritme. Ze vertraagd op de momenten wanneer we iets meer de diepgang in gaan en weet juist de snelheid op te pakken wanneer het verhaal daarom vraagt. Dat dit boek dan ook heerlijk wegleest mag een understatement zijn. Daarbij heeft Veeren ook een flinke dosis kerstsfeer in het boek gebracht dat je zeker in de stemming zal brengen voor deze feestelijke tijd. Maak je maar op voor: warme scones, ijsbanen en winterse pret!

‘Maretak’ is een mooie feelgood van de hand van Veeren. Een verhaal dat straalt door de vlotte schrijfstijl van de schrijfster, de pakkende personages waar je vanaf de eerste pagina mee mee zult leven en de feelgoodmomenten die alom warmte uitstralen. Een boek dat je zeker weten onder de kerstboom terug wilt vinden dit jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.