Recensie: ‘Masters of Death’, Olivie Blake

We kennen haar allemaal van het boek ‘The Atlas Six’ en onder haar echte naam van het heerlijke romantische verhaal ‘My Mechanica Romance’. Dit jaar brengt schrijfster Olivie Blake ons een nieuw spannend fantasyverhaal met ‘Masters of Death‘.

When Viola Marek hires Fox D’Mora to deal with her ghost-infested mansion, she expects a competent medium. But unbeknownst to Viola, Fox is a fraud – despite being the godson of Death. As the mystery unfolds, Viola and Fox are drawn into a quest that neither wants nor expects. They’ll need the help of a demonic personal trainer, a sharp-voiced angel and a love-stricken reaper. And it transpires that the difference between a mysterious lost love and a dead body isn’t nearly as distinct as you’d hope.’ (Uitgebracht door PanMacmillan).

Olivie Blake, ze veroverde in rap tempo de afgelopen jaren de harten van menig fantasieliefhebber. De schrijfster bracht ons het geweldige ‘The Atlas Six’ en bracht daarna nog twee pakkende verhalen uit. Dit najaar kunnen we er daar weer een aan toevoegen met ‘Masters of Death’, een fantasyverhaal met veel spannende momenten!

In ‘Masters of Death’ maken we kennis met een scala aan personages, die vanaf de eerste pagina niet meteen te definiëren zijn. We krijgen een korte introductie waarna we op pad gaan met onder andere Viola en Fox, twee grappige personages die de nodige brutaliteit hebben en dat heerlijk naar voren laten komen. Viola moet een huis verkopen, maar daar blijken geesten in te zitten. Fox zou haar moeten helpen maar blijkt het tegenovergestelde voor elkaar te krijgen. De twee belanden in een ware chaos waarbij ze de hulp van anderen goed kunnen gebruiken. Blake brengt ons met ‘Masters of Death’ een compleet ander verhaal dan we van haar gewend zijn. Niet alleen Viola en fox zitten in een chaos, vanaf het eerste moment worden we als lezer in een onbegrijpelijke chaos gezet, waarbij het lastig is om te definiëren waar het precies heengaat. Beetje bij beetje begint het plot zich te ontvouwen en maken we echt kennis met alle personages met ieder zo hun eigen verhaal. Hun verhalen worden door Blake op een organische manier met elkaar verweven, waarbij ze ons op het puntje van onze stoel houdt over wie nou echt de waarheid spreekt. We worden gaandeweg de hoofdstukken meer in hun levens meegenomen en ontdekken dat ieder personage meerdere lagen heeft dan we in eerste instantie zouden verwachten.

‘Een verhaal vol chaos en onverwachte momenten, dat je op het puntje van je stoel houdt!’

Blake brengt ons een verhaal dat bol staat van de plottwisten en onverwachte momenten, waarbij we continu op het verkeerde been worden gezet. De schrijfster daagt ons uit om door te blijven lezen en op ieder detail te letten om het verhaal te begrijpen, maar maakt het ons zeker niet makkelijk. Wat het verhaal voor mij charme geeft. Ik merkte dat ik gaandeweg het lezen meermaals dacht ‘wacht… wat gebeurt hier nou?’, om een paar pagina’s later weer een hele andere kijk op de situatie te hebben. Blake neigt hiermee in haar schrijfwerk naar het literaire en brengt ons een verhaal dat zeker niet iedereen aan zal spreken. Maar wie doorleest en het verhaal voor zichzelf laat spreken, stuit op een prachtig geschreven boek, waarin de personages zo goed doordacht zijn dat ze haast werkelijk worden en waarin de verhaallijn zoveel componenten heeft dat het op geen een punt inzakt. Een verhaal zoals we het nog nooit eerder hebben gezien, maar wat zo onwijs tof is om te lezen door het geweldige schrijfwerk van Blake.

Het zal je zeker niet verbazen dan dat ik meer dan positief verrast ben over dit boek, ik vond het geweldig! Hoewel je het merendeel van het boek in totale verwarring bent over de verhaallijn komt alles samen op het einde en zie je Blake op haar best. Ze brengt ons een boek dat zo goed doordacht is, vol plottwisten, bijverhalen die perfect met elkaar zijn verweven en personages waar je alleen maar meer over wilt weten. Een fantasyboek voor de die-hard liefhebbers die wel van een uitdaging houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.