Recensie: ‘Men in Black International (Blu-ray)’

In juni kwamen ‘Men in Black’ (in dit geval man en vrouw in zwart) weer op het witte doek, en wat een succes was dat! Tijd voor Sony om de Blu-ray van deze film uit te geven, ze stuurde er een op naar Boekhopper. Maak je maar op voor actie, hilariteit en leuke extra’s!

The Men in Black hebben altijd de aarde beschermd tegen het uitschot van het universum. In deze nieuwe 3D actiefilm krijgen agent H (Chris Hemsworth) en agent M (Tessa Thompson) te maken met de grootste en meest wereldwijde dreiging tot nu toe: een mol in de Men in Black organisatie. Verder met o.a. Rebecca Ferguson, Kumail Nanjiani, Rafe Spall, Laurent Bourgeois, Larry Bourgeois, Emma Thompson en Liam Neeson. Geregisseerd door F. Gary Gray (Fast & Furious 8, Straight Outta Compton).

Vorig jaar mocht ik deze film al bekijken tijdens de landelijke première van Universal Pictures en was ik meteen onder de indruk van ‘Men in Black International’. Het acteerwerk van Chris Hemsworth en Tessa Thompson was subliem, de twee waren precies op elkaar afgestemd om deze vernieuwde versie van de filmreeks goed te dragen. Hoewel ik mijn twijfels had bij de film, hoe zou het immers zijn zonder ‘Men in Black’ held Will Smith, werd ik positief verrast door de film. Niet alleen de acteurs wisten de film goed te dragen, de verhaallijn liet zeker niets te wensen over. ‘Men in Black International’ is vlot, op het scherpst van de snede en uiteraard erg hilarisch. De hele recensie vind je hier.

‘Men in Black International’ staat garant voor twee uur lang actie, hilariteit en geweldig acteerwerk’

Films kijk ik altijd het liefst twee keer. De eerste keer gaat het soms zo snel aan je voorbij dat je niet alles meekrijgt, in een tweede kijksessie zie je dan ook altijd nieuwe dingen. En dat gaat zeker ook op voor ‘Men in Black International’. Hierin viel mij namelijk op hoe goed de rollen van bad boys worden vertolkt door Les Twins (Laurent and Larry Bourgeoisde, danswonders die al jaren met Beyonce touren). De twee debuteren in deze film, maar daar is eigenlijk helemaal niets van te zien. Hoewel Thompson en Hemsworth een flinke staat van verdienste hebben doen de twee Franse acteurs zeker niet voor hen onder. Ze dragen hun rol met verve, weten ook in deze film hun strakke moves te laten zien en beschikken daarnaast ook over een fijn gevoel voor komedie timing.

In de extra’s die bij deze Blu-ray zitten krijg je een exclusief inkijkje in het werk van de twee. Laurent en Larry laten zien hoe goed ze op elkaar zijn ingespeeld en met één blik al weten wat de ander gaat doen. Hoe ze de rest van de cast ook aan het dansen kregen en vooral hoeveel lol ze hebben gehad. Dit zie je zeker terugkomen in de andere extra’s. Zo staat er een groot scala aan bloopers op deze blu-ray waarbij het moeilijk is om niet tranen in je ogen te krijgen van het lachen, zien we hoe de stunts worden uitgevoerd en hoeveel tijd hierin gaat zitten (echt een aanrader om te kijken als je benieuwd bent hoe dit er achter de schermen aan toegaat. De makers nemen je helemaal mee in de stunts, geven je de onbewerkte beelden en leggen als uit, erg interessant). Maar het hoogtepunt voor mij is de uitleg van Frank the Pug & Pawny over een aantal gebeurtenissen in de film en de personages. Ze nemen hun collega’s op hilarische wijze op de hak, zo zien we een aantal slowmotion shots van Chris Hemsworth die de hunk uithangt, zien we hoe Pawny zelf op zijn gezicht gaat en zijn adoratie voor Agent M.

Ik was al erg te spreken over ‘Men in Black International’ die een frisse wind brengt in de reeks. Maar door alle extra’s op deze Blu-ray, waarmee je toch een interessant kijkje achter de schermen krijgt, ben ik nog meer fan geworden. ‘Men in Black International’ staat garant voor twee uur huilen van het lachen, op het puntje van je stoel zitten door de actie en genieten van de verhaallijn.

Heb jij ‘Men in Black International’ ook gezien? Laat weten bij de reacties wat jij van deze film vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.