Recensie: Mijn niet zo perfecte leven, Sophie Kinsella

Zeg je Sophie Kinsella dan zeg je waarschijnlijk Shopaholic. Kinsella laat zien dat ze zeker geen schrijfster die het bij één serie houdt en brengt ons ‘Mijn niet zo perfecte leven‘, een feelgood roman met de nodige humor.

niet-zo-perfecte-5-ukKatie Brenner heeft er genoeg van om een ‘nobody’ te zijn. Daarom gaat ze werken bij een trendy reclamebureau in Londen. Haar baas Demeter is een helse verschrikking, maar daar kan Katie wel tegen. Tot ze totaal onverwacht wordt ontslagen. Met al haar dromen in duigen gaat ze noodgedwongen terug naar het platteland van Somerset, waar haar vader een luxe biocamping is begonnen. Die wordt een geweldig succes. En wie is een van de eerste bezoekers? Katie zweert wraak.

Sophie Kinsella is de koningin van de romans, het zal dan ook geen verassing zijn dat ze het gewoon weer heeft geflikt. ‘Mijn niet zo perfecte leven’ is een aanschakeling van grappige, goed geschreven scenes. Kinsella is op de top van haar kunnen en laat dit zien ook. Haar schrijfstijl is vlot, prettig om te lezen maar vooral grappig. Zo is het wraakplan van Katie te hilarisch voor woorden, inclusief moddergevecht en snode plannetjes.

Kinsella is op de top van haar kunnen en laat dit zien ook

Toch is het niet alleen rozengeur en maneschijn. Het begin van het boek komt enigszins moeilijk op gang. Kinsella neemt de tijd om al haar personages te introduceren, maar haalt hiermee ook de spanning uit het verhaal. Dit maakt ze in het midden van het boek wel weer goed als het verhaal een vaart neemt. Als lezer wordt je meegenomen in de plannen van Katie en wordt ze al snel een vriendin van de lezer. Katie is, net zoals de andere hoofdpersonen uit Kinsella’s boeken, er een waar je jezelf mee kunt identificeren. Ze heeft zo haar klungelige dingen die haar menselijk maken.

‘Mijn niet zo perfecte leven’ is een must-read voor iedere Kinsella fan. De geweldige, humoristische schrijfstijl van Kinsella houd je aan de pagina’s gekluisterd!

Heb jij ‘Mijn niet zo perfecte leven’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.