Recensie: MUS Bullet Journal

Niets fijners dan met deze koude dagen creatief bezig zijn, met kerstmuziek op de achtergrond en een grote mok chocolademelk. Schrijven, tekenen, schilderen, het kan mij niet creatief genoeg. Al jaren zijn bullet journals een grote trend, al was ik er zelf nog niet mee bekend. Totdat ik de bullet journals van uitgeverij MUS Creatief tegenkwam. Ik kan je zeggen: ik ben fan van deze creatieve boekjes!

‘De basis voor een bullet journal is een leeg notitieboek met dotted papier. Een bullet journal heeft een vaste basis die je daarna verder kunt personaliseren. Sommige mensen stoppen ontzettend veel tijd in het personaliseren van hun bullet journal en versieren hem met handletters, doodles, ingewikkelde diagrammen en tekeningen… dat kan, maar hoeft natuurlijk niet. Hoe meer je met je journal doet, hoe bedrevener je erin wordt.’

Bullet journals, al een aantal jaren een ware hit bij iedereen die creatief doch geordend bezig wil zijn. Voor mensen die overal een lijstje van maken, maar met zo’n stapel papier rondlopen dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Voor iedereen die zelf zijn eigen unieke agenda wil maken. Ik was al een tijdje benieuwd waarom iedereen dit toch zo’n toffe boekjes vonden. Na een aantal uren bezig te zijn geweest met mijn bullet journal, snap ik het helemaal! Dit is niet alleen een perfecte manier om je agenda, lijstjes of bijvoorbeeld je diner planning te ordenen, het is de ultieme vorm van creatief bezig zijn. Door de puntjes op het verder blanco papier kun je er namelijk van maken wat jij wilt, er zijn geen beperkingen, je mag je creativiteit de vrije loop laten.

Voor iedereen die toch enige instructies wil over wat je met je bullet journal kunt doen, hebben de makers een korte handleiding voorin het boekje geplakt. Hierin worden onder andere een aantal technieken van het tekenen van letters uitgelegd, maar ook handige tips en tricks voor het overzichtelijk houden van je journal en de vele mogelijkheden om je journal helemaal op jou af te stemmen. Beperk je niet tot tekenen, maar plak woorden erin, scheur foto’s uit je favoriete tijdschriften en maak een collage. De mogelijkheden zijn oneindig.

Ik heb mijn journal vooral in gebruik voor doodlen. Al jaren was ik op zoek naar een leuk boekje met fijn papier (het papier in deze bullet journal is van goede kwaliteit, al is het wel aan te raden om niet twee pagina’s met dikke stiften te bewerken, dan zie je ze namelijk door elkaar). Leuk is een understatement voor de journals van MUS, ze beschikken over toffe design op de cover waardoor het al een statement op zich is. Denk schilderachtige bloemenpatronen, stoere luipaardprint en nostaligische 90s save by the bell motieven. Wat ik tevens erg prettig vind aan deze journals is dat ze ook goed van formaat zijn, ze kunnen makkelijk mee in je tas, maar zijn niet zo dun dat je binnen een paar dagen klaar bent met creatief zijn omdat de pagina’s op zijn.

Het mag duidelijk zijn, ik ben fan van de bullet journals! Mijn journal gaat voortaan standaard mee in mijn tas en zodra ik een vrij moment heb pak ik mijn tekenpotloden erbij om te doodlen, lijstjes te maken of mijn agenda in te delen. Laat je creativiteit spreken!

1 Comment

Add Yours
  1. 1
    Fj

    Ik heb dit jaar voor de 3e x de botanische gekocht. Ben heden behoorlijk ontevreden want ik kan het boek niet fatsoenlijk openleggen. Dat kon met de andere 2 prima. Ik mis ook 3e lintje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.