Recensie: Muse Poetry Journal

Al een lange tijd ben ik helemaal fan van bulletjournals. De handige boekjes met alleen puntjes erin die je kunt gebruiken om planning te maken, om al je creativiteit in los te laten of als scrapbook. MUS, de bekende uitgeverij van deze top boekjes, bracht begin dit jaar een nieuwe journal op de markt, namelijk de Muse Poetry Journal en laten daarmee nou eens twee van mijn favoriete dingen samenkomen: dichten en journaling.

De MUSE Poetry Journal bevat twee aparte notebooks met stipjes. Elk boekje is uitneembaar en bevestigd met een elastiek in de imitatieleren band. Krijg je ook al zin om je eigen dichtkunst op papier te gaan zetten?

Gedichten, ze brengen vaak gevoelens onder woorden waar wij zelf geen letter aan kunnen geven. Deze vorm van kunst is dan ook een van mijn favoriete. Meerdere malen per maand pak ik er een dichtbundel bij om een middag te genieten van de prachtige werken die zijn gemaakt door dichters uit binnen en buitenland. Soms zet ik zelf ook pen op papier en waag ik een poging (sommige iets beter dan andere hahah). Toen ik zag dat uitgeverij MUS een journal uitbracht om gedichten in te maken was ik dan ook meteen enthousiast. Een paar weken geleden viel hij op de mat en ik kan je zeggen: ik ben fan!

Het eerste dat opvalt aan de MUS Poetry Journal is het serene zwarte uiterlijk met daarop de afbeelding van een half hart met een gezicht erin. Waar de bulletjournals altijd bol staan van de vrolijke catchy designs is hier gekozen voor een prachtige easy cover die voor mij perfect past bij de setting. Gedichten staan voor mij voor sereniteit, waarin emoties alle kanten op kunnen gaan, maar ze stralen voor mij altijd een soort rust uit. Dat weet MUS helemaal te vangen in deze journal. Wie het elastiek van de bulletjournal eraf haalt en het boekje openslaat, stuit daar op twee afzonderlijke boekjes die vast zitten met een elastiek. De binnenkant heeft uiteraard de bekende zwarte stippen op verder blanco pagina’s.

‘Een fijn boekje voor iedereen die de dichter in zich wil laten spreken’

De boekjes aan de binnenkant hebben een soort folder formaat, heel anders dan we bij de bulletjournals gewend zijn. Toch vind ik dit formaat erg fijn. Er is genoeg plaats op een gedicht met langere regels op te schrijven, maar ook korte gedichten komen pagina vullend over. Het papier van de pagina’s is zoals bij de anderen: stevig en sneldrogend waardoor je ook met fineliners goed kunt werken. Wel drukt het ietwat door en is het aan te raden om niet met stiften aan de gang te gaan.

Ik ben erg te spreken over de Muse Poetry Journal. Hoewel hij niet heel makkelijk open is te leggen doordat het twee boekjes zijn die met elastieken worden gescheiden, hou ik van de rustige uitstraling die dichten voor mij ook echt in de hand werkt. Het boekje is daarnaast perfect om mee te nemen in je tas, doordat de omslag langer is dan de boekjes kreuken de pagina’s niet en blijven je gedichten daardoor altijd mooi. Ik hoop dat MUS snel weer een nieuwe poetry journal uitbrengt, want deze gaat snel vol zijn!

Heb jij de ‘Muse Poetry Journal’ ook? Laat weten bij de reacties wat jij van deze journal vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.