Recensie: ‘New Year’s Kiss’, Lee Matthews

Nieuw jaar doorbrengen in een luxe skihotel omringt door prachtige besneeuwde bergen. Een droom voor velen, maar niet precies wat hoofdpersoon Tess voor ogen had in ‘New Year’s Kiss‘ van Lee Matthews, uitgebracht door Penguin Random House. 2020 sluiten we uiteraard in stijl af met een boek dat je compleet in de ‘oud en nieuw’ stemming brengt. Maak je op voor zwijmelen van de liefde, op avontuur in de bergen en uiteraard veel leuke kleurrijke personages!

Tess and her opinionated older sister Lauren are spending the week after Christmas at the snowy Evergreen Lodge in Vermont and they aren’t happy about it. Their stern grandmother, who owns the holiday resort, is not known for her warmth and good humor. But when shy, straight-laced Tess meets Christopher in the lobby, things are suddenly looking up. And when she decides to get out of her comfort zone and create a bucket list of things to accomplish before the New Year-like singing in public and skiing a black-diamond slope-Christopher is happy to help, even as he keeps a secret that could turn everything upside down. When the ball drops, will Tess and Christopher share a magical kiss-or will Tess start the new year off alone?

Ik hou van verhalen die zijn geschreven met een bepaald seizoen in gedachten. De afgelopen weken hebben we een groot scala aan kerstboeken voorbij zien komen en nu is het tijd voor een toepasselijk boek om dit jaar in stijl af te sluiten ‘New Year’s Kiss’. We duiken in de wereld van de besneeuwde bergtoppen, nieuwjaarsfeesten en uiteraard dromen voor het nieuwe jaar met schrijfster Lee Matthews!

‘Bucketlists’ we hebben er waarschijnlijk allemaal wel eens een opgesteld. Een lijst van dingen die je in je leven nog wilt doen, een lijst voor een bepaalde maand of vakantie. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er een bucketlist voor maken. Hoofdpersoon Tess uit ‘New Year’s Kiss’ stelt een bucketlist op van dingen die ze voor het einde van het jaar nog wil doen, klein detail: het moet allemaal in tien dagen gebeuren, want dan is het alweer nieuwjaar. Samen met de aantrekkelijke Christopher gaat ze de uitdaging aan om alle punten op haar bucketlist af te strepen, en dat brengt haar meer dan alleen een goed gevoel. Matthews zet met Tess een vrolijk personage neer waar je vanaf de eerste pagina een band mee op zult bouwen. Dit is namelijk echt een coming-of-age verhaal waar je, doordat het verhaal vanuit de ik-vorm is geschreven en je dicht bij de personages wordt gebracht, helemaal in mee wordt genomen.

‘Een prachtig coming-of-age verhaal!’

Tess is in het begin van het boek een verlegen meisje, die altijd een beetje op de achtergrond blijft, maar door haarzelf uit te dagen met een bucketlist zien we haar een mooie ontwikkeling doormaken naar de persoon die ze eigenlijk altijd heeft willen zijn. Matthews legt deze ontwikkeling met verve vast door je niet alleen dichtbij het personage te brengen, maar haar emoties met veel respect naar papier te vertalen waardoor je Tess begrijpt, haar worstelingen voelt en het hele verhaal door zult juichen op de momenten dat ze voor haarzelf kiest. Matthews schrijfstijl is perfect voor dit verhaal, heerlijk vlot op de momenten dat het verhaal wat vaart nodig heeft. Maar ze is ook niet bang om het verhaal te vertragen en meer de diepgang in te gaan. Wat het coming-of-age verhaal echt de lading geeft om een blijvende indruk achter te laten. Daarnaast vond ik het erg leuk om te zien dat Matthews schrijfstijl mooi aansluit op de doelgroep waar ze het voor schrijft: jeugdig.

‘New Year’s Kiss’ van Matthew’s is een geweldig boek om je in de feestelijke stemming van deze tijd van het jaar te brengen. Een verhaal waaraan mooie boodschappen ter grondslag liggen, zoals ‘kiezen voor je eigen doelen’, ‘buiten je comfortzone stappen helpt om je verder te ontwikkelen en je blik te verruimen’. Een boek dat een mooi steuntje in de rug kan zijn voor iedereen die zijn of haar doelen wil najagen. Maar daarnaast ook zeker een boek dat zorgt voor een fijn feelgood moment. Ik ben fan van ‘New Year’s Kiss’!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.