Recensie: ‘No Such Thing As Perfect’, Emma Hughes

Laura is helemaal klaar met daten en opzoek gaan naar de ware Jacob, voor haar is hij er niet denkt ze. Totdat ze de kans krijgt om een nieuwe dating service uit te proberen die daar zo maar eens verandering in kan brengen. Schrijfster Emma Hughes brengt ons deze zomer een heerlijk feelgood boek voor iedereen die weet wat een uitdaging het soms kan zijn om de ware te vinden ‘No Such Thing As Perfect‘.

‘Laura Morrison’s love life is far from perfect… In fact, she’s all but given up on finding The One. But then she gets the chance to trial a new dating service that will draw on everything she’s ever done online to find her perfect match, and figures it’s got to be worth a try.

Laura can’t believe her luck when good-looking, kind, considerate Adam turns up for their first date. On paper he’s…well…perfect. Only now she’s developing feelings for the person who led her to her “match” in the first place. Should she trust her instincts when it comes to who might really be Mr Right, even if it means proving the formula wrong?’ (Uitgegeven door Penguin UK).

Daten, de periode in ons leven die ons zowel veel vlinders brengt als stress. Want wie zit er aan de andere kant van het scherm, is diegene de ware of iemand die alleen je pad kruist? Voor hoofdpersonage Laura in het nieuwe boek van Emma Hughes is dat de vraag. Nadat ze uit haar appartement is vertrokken om bij haar zus in te trekken, besluit ze om nog één keer op zoek te gaan naar haar ware als ze de mogelijkheid krijgt om een nieuwe datingsapp uit te proberen. Al snel heeft ze een match die op papier helemaal lijkt te kloppen. Maar wat op papier klopt, klopt dat ook in het echte leven? Hughes laat ons kennismaken met een fijn personage om te volgen, iemand met een vlot en humorvol karakter, die het leven niet altijd te serieus neemt. Tevens een personage met een geschiedenis die de schrijfster met verve naar voren brengt en heeft verwerkt in het verhaal. Dit zorgt ervoor dat je Laura beter leert kennen en gaandeweg het boek echt het idee hebt dat je een verhaal over een vriendin zit te lezen. Hoe goed we Laura leren kennen, de bijpersonages blijven in het boek een beetje aan de oppervlakte, wat jammer is aangezien sommige zeker interessant zijn om te volgen en je er verder in te verdiepen.

‘Vlot, bruisend en prikkelend’

Hughes schrijfstijl is helemaal passend bij het genre: lees heerlijk vlot en sprankelend. Ze loods je als een ware feelgood koningin door het boek en weet je vanaf het begin meteen mee te nemen met haar pakkende en prikkelende manier van verhaalvertelling. Complimenten daarnaast voor de schrijfster dat ze ook wegstapt van een aantal clichés in het feelgood genre waardoor het verhaal ook zeker spannend is geworden en pakkende onderliggende boodschappen heeft. Naast dat dit boek een echte feelgood is, heeft Hughes er namelijk ook een coming-of-age vibe aan gegeven. Laura is opzoek naar de ware in haar leven, iemand om haar dagen mee te besteden, maar gaandeweg het verhaal zie je dat ze ook steeds meer haarzelf omarmt zoals ze is en ziet dat ze het ook leuk heeft met haarzelf. Een mooie onderliggende boodschap die de schrijfster als een rode draad door het verhaal laat lopen.

‘No Such Thing As Perfect’ is een fijne feelgood met pakkende onderliggende lagen die sprankelt door het humorvolle hoofdpersonage en de sprankelende schrijfstijl van Hughes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.