Recensie: ‘Nora schrijft haar eigen verhaal’, Annabel Monaghan

Wanneer de net gescheiden scenarioschrijver Nora haar frustratie van haar af schrijft in het meest niet-romantische script van haar leven, wordt het tegen haar verwachtingen in opgepikt om er een Hollywoodfilm van te maken. Met een wel heel knappe hoofdrolspeler die haar het hoofd meer dan op hol brengt. Het vormt het begin van de bruisende roman van Annabel Monaghan ‘Nora schrijft haar eigen verhaal‘!

‘Nora Hamilton kent de formule van liefde als geen ander. Als scenarioschrijver van romantische films schudt ze die zo uit haar mouw. Maar als Nora’s man ineens vertrekt, besluit ze dit mislukte huwelijk in cash om te zetten en schrijft het beste (niet-romantische) script van haar leven. Tot haar verbazing wordt het opgepikt om een Hollywood-film van te maken, en zal het filmen ervan gaan plaatsvinden in haar eigen huis. Wanneer de onmogelijk knappe acteur Leo Vance haar ex gaat spelen, zal Nora’s leven nooit meer hetzelfde zijn. 

Als de ochtend na alle opnames de crew vertrokken is, vindt Nora Leo op haar veranda met een halflege fles tequila en een voorstel. Duizend dollar per dag om een week langer te mogen blijven. Het geld kan Nora goed gebruiken, maar het is vooral de nood in zijn ogen die haar ja doet zeggen. Zeven dagen: ze kunnen in een oogwenk voorbij zijn of een eeuwigheid duren. Genoeg tijd om verliefd te worden. Genoeg tijd om je hart te breken…’ (Uitgegeven door A.W.Bruna, vertaald door Erica Feberwee).

Als je op zoek bent naar een uber romantisch boek dan heb ik het boek van het jaar voor je: ‘Nora schrijft haar eigen verhaal’! Een boek dat mij van mijn sokken blies vanwege het heerlijke hoge feelgood gehalte, dat maakt dat je alleen maar meer en meer van deze schrijfster wilt lezen!

In ‘Nora schrijft haar eigen verhaal’, maken we kennis met scenarioschrijver Nora. Ze staat bekend om haar mooie romantische scripts waar iedereen in katzwijm voor valt, maar wanneer haar narcistische man haar verlaat en Nora daarover een script schrijft is het alles behalve romantisch. Ze beschrijft de vele verdrietige momenten in haar leven en het script wordt steeds zwaarder en zwaarder. Haar agent besluit dan ook dat dit een script is dat aan een ander publiek verkocht moet worden, met een contract voor een Hollywoodfilm als resultaat. En in de hoofdrol…een mega knappe acteur die zelf ook niet zo’n rozengeur en maneschijn leventje achter de rug heeft. Monaghan brengt ons een hoofdpersonage waar je vanaf de eerste pagina van gaat houden. Je voelt haar pijn door alles wat er is gebeurd, zou het liefst een arm om haar heenslaan en zeggen dat ze echt beter af is zonder haar ex-man. Je voelt haar worstelingen om het leven voort te zetten met haar kinderen, zonder ook maar enige vorm van financiële steun. En je voelt haar onzekerheid om weer voor iemand te vallen. De schrijfster brengt ons een heerlijk menselijk personage waar je vanaf het eerste moment mee meeleeft, iemand die je zo tegen zou kunnen komen op straat. Daar zit voor mij ook de kracht bij dit boek, Nora voelt zo menselijk aan, met haar gebreken en krachten, dat het verhaal een realistische slag heeft. Wat maakt dat je vanaf het eerste moment meteen helemaal verslingerd raakt aan dit verhaal.

‘Overtuigend in herkenbaarheid!’

Iets dat ook zeker in de hand wordt gewerkt door de prachtige schrijfstijl van Monaghan die een goed gevoel voor humor heeft. Wat ze mooi naar voren laat komen in onder andere de gesprekken die Nora voert met haar kinderen, die een grote rol in het verhaal spelen. Monaghan brengt ons een verhaal dat staat op vlotheid, maar ook met de nodige diepgang. Ze houdt de vaart erin, maar is niet bang om zo nu en dan te vertragen om gevoelens en emoties op een pakkende manier naar het papier te vertalen. Wat mij vooral wist te overtuigen aan de schrijfstijl van Monaghan is dat ze alles heeft wat een goede feelgoodschrijver nodig heeft. Van woordgebruik waarin warmte doorstraalt tot een goed oog voor fijne details die een verhaal naar een hoger niveau kunnen tillen.

Het mag duidelijk zijn dat ik zeker fan ben van ‘Nora schrijft haar eigen verhaal’. Het is een bruisend verhaal geworden dat pakt door het prachtige realistische hoofdpersonage, de humorvolle schrijfwijze van Monaghan en de vlotte verhaallijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.