Recensie: Op het eerste gezicht, Bella Andre

Vier succesvolle albums heeft ze op haar naam staan. Als voormalig rockster rockt ze nu de wereld van de romans. Bella Andre houdt haar lezers al jaren in de ban van haar Sullivan-serie. Het eerste deel genaamd ‘Op het eerste gezicht‘, zit vol liefde.

Andre_01_Gezicht_Fin_new.inddChloe Peterson heeft een heel zware nacht achter de rug. De grote blauwe plek op haar wang is daarvan het bewijs. En als haar auto van een natte weg rechtstreeks een greppel in schuift raakt ze ervan overtuigd dat zelfs de waanzinnig knappe man die haar redt te midden van de regenstorm, te mooi is om waar te zijn. Of niet?

Chase Sullivan reist als succesvol fotograaf de hele wereld over, en heeft de mooie vrouwen voor het uitkiezen. Zijn leven is perfect ­zoals het is – totdat hij die éne vrouw tegenkomt die zijn avances niet meteen beantwoordt. Chloe is het mooiste wezen dat hij ooit ontmoet heeft, maar Chase moet alles op alles zetten om de vrouw van zijn dromen niet te laten ontsnappen. Zal Chloe hem ook in haar armen durven sluiten?

Liefde, dat is een thema dat centraal staat in Bella Andre’s werk. Ik denk niet dat ik ooit een boek heb gelezen waarbij de chemie tussen twee mensen zo van de pagina’s afspatte. Andre’s schrijfstijl is vlot, prettig om te lezen en zeer gedetailleerd. Dat gedetailleerde werkt in het begin van het verhaal goed omdat je de karakters zo leert kennen, maar werkt in het tweede deel van het verhaal vertragend. Het wordt enigszins langdradig en je moet lang wachten voordat er weer een plot twist komt.

Ik denk niet dat ik ooit een boek heb gelezen waarbij de chemie tussen twee mensen zo van de pagina’s afspatte.

‘Op het eerste gezicht’ valt in Amerika in het genre Romance novels, maar het overstijgt het genre met verve. De hoofdpersonen Chloe en Chase zijn geweldig uitgedacht, ze komen tot leven en worden door Andre’s schrijfstijl bijna beeldend. Daarnaast gaat Andre ook geen taboes uit de weg, zo passeert het onderwerp huiselijk geweldig de revue. Dat Andre ook dit soort onderwerpen durft te beschrijven geeft het verhaal meer lading en maakt het realistisch. Toch is het geen zwaar beladen boek geworden en is het einde er eentje uit de films. Ik kan in ieder geval niet wachten tot deel twee!

‘Op het eerste gezicht’ is een feelgood-roman met een goed doordachte verhaallijn en hoofdpersonages. Zeker niet alleen maar rooskleurige liefde maar ook een onderliggende boodschap.

Heb jij ‘Op het eerste gezicht’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van het boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.