Recensie: Op zoek naar, Ava Dellaira

Met ‘Liefdesbrieven aan de sterren’ wist schrijfster Ava Dellaira haarzelf in één keer op de kaart te zetten binnen het YA-genre. Dit jaar is ze terug met ‘Op zoek naar’! 

‘Los Angeles, jaren negentig. De 17-jarige Marilyn is op zoek naar vrijheid. Ze telt de dagen af dat ze naar de universiteit kan, om te ontsnappen aan de verstikkende druk van haar moeder. Dan wordt ze verliefd op James, de jongen die beneden haar woont en haar leven draaglijk maakt…

Albuquerque, nu. De 17-jarige Angie is op zoek naar antwoorden. Ze heeft een donkere huidskleur en denkt dat ze veel lijkt op haar vader, die ze nooit gekend heeft. Wanneer Angie ontdekt dat haar moeder Marilyn over haar vader gelogen heeft, reist ze af naar Los Angeles, om eindelijk te ontdekken wie ze is…’

Het enige wat ik kon zeggen naar het lezen van dit boek was: wauw! ‘Op zoek naar’ is hartverscheurend, grappig, verdrietig, liefdevol en ga zo nog maar even door. Dellaira neemt je mee in een emotionele rollercoaster waar je na het lezen zo’n vierhonderd pagina’s met tranen in je ogen uitkomt. Dit is deels te wijdde aan de gedetailleerde, vlotte schrijfstijl van Dellaira die een relatief zwaar verhaal op sommige momenten toch luchtig weet te maken.

Niet snel zal een boek je zo ontroeren als ‘Op zoek naar’

Daarnaast heeft de schrijfster ervoor gekozen om dit verhaal vanuit twee perspectieven neer te zetten. Je leest niet alleen het verhaal van Angie, die op zoek is naar haar vader, maar ook het verhaal van haar moeder. Dellaira weet deze verhalen op een mooie manier met elkaar te verweven en de lezer een compleet verhaal te brengen. Wat dit boek zo goed maakt is het feit dat Dellaira geen één taboe-onderwerp schuwt. Zo komen onder andere overmatig alcoholgebruik en huiselijk geweld aan bod. Maar toch weet ze het verhaal luchtig te maken door de liefde die hoogtij viert. Een knap staaltje schrijverschap, dat is het zeker.

‘Op zoek naar’ is een hartverscheurend verhaal met de nodige liefdevolle en luchtige momenten. Niet snel zal een boek je zo ontroeren als ‘Op zoek naar’.

Heb jij ‘Op zoek naar’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

1 Comment

Add Yours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.