Recensie: ‘Prachtig gebroken 2’, Ad van de Lisdonk

In april mochten we weer een nieuw pareltje in de thrillerwereld verwelkomen. Ad van de Lisdonk bracht zijn driedelige Kobo Original serie ‘Prachtig gebroken’ uit. Een spannend verhaal in de stijl van Dan Brown. Het eerste deel was de perfecte aftrap en hield mij op het puntje van mijn stoel. Weet het tweede deel ‘Prachtig gebroken 2‘ net zo te overtuigen?

Kunstdetective Kennedy Lincoln is tijdens een welverdiende vakantie in Zuid-Frankrijk aan het bijkomen van een stukgelopen relatie. Wanneer op een rommelmarkt een bebloede en verwarde man, zonder dat ze het merkt, iets in haar tas stopt, staat haar vakantie én haar leven op zijn kop. Ze blijkt ongewild in het bezit te zijn gekomen van een wapen dat zowel regeringen als terroristen tegen elke prijs in handen willen krijgen…

Prachtig gebroken is een spannende thrillerserie in drie delen. In dit tweede deel van raakt Kennedy verstrikt in een krankzinnige race tegen moordzuchtige psychopaten en geheime diensten. Gelukkig is de aantrekkelijke Mike er om haar te helpen, maar kan ze hem wel vertrouwen?

Na het lezen van het eerste deel van ‘Prachtig gebroken’ kon ik nog maar aan één ding denken, ik moet het tweede deel zo snel mogelijk lezen. Het eerste verhaal wist mij vanaf de eerste pagina te overtuigen, was uber spannend en pakkend. De verwachtingen voor het tweede deel waren dan ook hoog en ik kan je zeggen: ze worden helemaal waargemaakt! Van de Lisdonk zet met ‘Prachtig gebroken 2’ wederom een parel neer in het thrillergenre, een verhaal dat je niet meer weg kunt leggen!

Het verhaal begint waar het eerste deel is geëindigd. Kennedy en Mike zijn nog steeds zoekende wat ze moeten doen met de sjofar die Kennedy heeft gekregen. Een zoektocht met veel gevaren volgt. Niet alleen zit er een groep terroristen achter ze aan die iedere stap volgt, ook weten ze niet wie ze kunnen vertrouwen en of ze überhaupt elkaar kunnen vertrouwen. Van de Lisdonk zet de ultieme setting neer voor een spannend verhaal. Zijn personages bevinden zich pal in de brandhaard en doordat hun gedachtes tot in de details naar het papier worden vertaald, leef je vanaf het eerste moment mee. Dit zorgt er tevens voor dat je ook een paar keer op het verkeerde been wordt gezet. Hoewel mensen op het eerste oog heel anders overkomen, betekent dat niet dat ze zijn wie ze zeggen.

‘Een thriller zoals hij zou moeten zijn!’

Wat ik vooral leuk vind aan ‘Prachtig gebroken 2’ is dat Van de Lisdonk echt de tijd neemt om zijn personages meer te introduceren. Waar het in het eerste verhaal vooral ging om zo snel mogelijk tot de kern van het verhaal te komen met daarin zo weinig mogelijk informatie om het spannend te houden. Merk je dat de schrijver nu de tijd neemt om je als lezer meer over de personages te vertellen. Dit zorgt voor de nodige diepgang in het verhaal waardoor je je nog meer verbonden voelt met de personages. Dit in combinatie met zijn prachtige gedetailleerde manier van schrijven zorgt voor een mooi rond verhaal.

Over de verhaallijn kan ik kort zijn, deze staat ook in het tweede deel als een huis. Een serie maken over hetzelfde verhaal kan soms voor wat herhaling zorgen omdat er niet zoveel bijverhalen zijn, maar Van de Lisdonk weet hier goed mee om te springen. Doordat hij het verhaal als een mozaïek-vertelling schrijft en je beetje bij beetje meer te weten komt over de geheime sjofar, blijft het verhaal ontzettend spannend. Leuk detail ook dat in dit deel van het verhaal meerdere steden worden aangedaan waar je ook het een en ander over te weten komt. Dat geeft het verhaal een nog meer realistische inslag.

Ik ben positief verrast door ‘Prachtig gebroken 2’. Het spannende verhaal pakt vanaf de eerste pagina, is wederom prachtig geschreven en staat bol van de hartslag verhogende momenten. Een verhaal zoals een thriller zou moeten zijn!

Heb jij ‘Prachtig gebroken 2’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit verhaal vindt! Benieuwd wat Boekhopper van het eerste deel vond? Lees de recensie hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.