Recensie: ‘Prachtig gebroken 3’, Ad van de Lisdonk

Eindelijk komen we te weten hoe het afloopt met Kennedy, Mike en alle andere personages uit de ‘Prachtig gebroken‘ boekenserie. Maak je maar op voor spanning, snode plannetjes en bad ass actie in het derde en laatste deel van de Kobo original serie van Ad van de Lisdonk.

Kunstdetective Kennedy Lincoln is tijdens een welverdiende vakantie in Zuid-Frankrijk aan het bijkomen van een stukgelopen relatie. Wanneer op een rommelmarkt een bebloede en verwarde man, zonder dat ze het merkt, iets in haar tas stopt, staat haar vakantie én haar leven op zijn kop. Ze blijkt ongewild in het bezit te zijn gekomen van een wapen dat zowel regeringen als terroristen tegen elke prijs in handen willen krijgen…

Prachtig gebroken is een spannende thrillerserie in drie delen. In dit derde en laatste deel brengt het wapen Kennedy naar Vaticaanstad. Kan ze de wereld behoeden voor een nieuwe oorlog?

Na het lezen van deel twee was ik ontzettend benieuwd hoe het verhaal van Kennedy en haar sjofar zich verder zou ontwikkelen in het laatste deel van de boekenserie ‘Prachtig gebroken’ En jeetje wat een einde! De spanning is wederom weer te snijden in dit laatste deel van de serie, dat vooral schittert door de pakkende schrijfstijl van Ad van de Lisdonk.

Net zoals het tweede deel duiken we in ‘Prachtig gebroken 3’ meteen de spanning en actie in. Geen overbodige herhaling, maar meteen door. Hierdoor zit je als lezer meteen weer in de spannende setting en leef je vanaf de eerste pagina mee met Kennedy en Mike. Hoewel je meteen de actie induikt, neemt Van de Lisdonk wel de tijd om meer uitleg te geven over ieders motieven waardoor je niet alleen de tweede ‘goeierikken’ van het verhaal beter leert kennen, maar ook weet wat de terroristen drijft. In de vorige boeken bleef dit meer op de achtergrond, maar door deze informatie te geven zet de schrijver met dit laatste deel van de serie een rond verhaal neer dat je niet achterlaat met vragen.

‘Van de Lisdonk sluit de serie met een knaller van een boek af’

Het verhaal zelf is wederom ontzettend spannend en dat is vooral toe te schrijven aan de verfijnde schrijfstijl van Van de Lisdonk. Hij voelt zijn lezers precies aan, weet wanneer hij informatie moet achterhouden of juist wat prijs moet geven. Met zijn vlotte doch gedetailleerde schrijfstijl dompelt hij je weer helemaal onder in de wereld van de sjofars. Een wereld die Van de Lisdonk zichzelf eigen heeft gemaakt. Hij laveert makkelijk tussen de verschillende historische feiten heen, wisselt gemakkelijk tussen intense en luchtige scènes en zet daarmee een verhaal neer dat leest als een trein.

Ik ben meer dan positief verrast door ‘Prachtig gebroken 3’. Hoewel ik moet zeggen dat ik op iets meer liefdevolle in de serie had gehoopt, hier en daar wat onderbreking van de actie, staat ook dit derde deel als een huis. Het is ontzettend spannend, goed geschreven en wederom weer mooi gelaagd met pakkende historische feiten.

Heb jij ‘Prachtig gebroken 3’ ook gelezen, laat weten bij de reacties wat jij van dit verhaal vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.