Recensie: ‘Prachtig gebroken’, Ad van de Lisdonk

Een paar weken geleden viel er een mysterieus pakket op de deurmat. Binnenin een prachtige puzzel van de omslag van het nieuwe boek van Ad van de Lisdonk, het spannende ‘Prachtig gebroken’. Een boek dat wordt vergeleken met de boeken van Dan Brown, weet het verhaal net zo te overtuigen?

Kunstdetective Kennedy Lincoln is tijdens een welverdiende vakantie in Zuid-Frankrijk aan het bijkomen van een stukgelopen relatie. Wanneer op een rommelmarkt een bebloede en verwarde man, zonder dat ze het merkt, iets in haar tas stopt, staat haar vakantie én haar leven op zijn kop. Ze blijkt ongewild in het bezit te zijn gekomen van een wapen dat zowel regeringen als terroristen tegen elke prijs in handen willen krijgen…

Prachtig gebroken is een spannende thrillerserie in drie delen. In dit eerste deel moet Kennedy op zoek naar de waarheid terwijl ze het wapen en zichzelf in veiligheid probeert te brengen.

Thrillers, ik lees ze niet heel vaak maar ik maak graag een middag vrij om in een spannend verhaal te duiken. Toen ik hoorde dat er een nieuwe serie zou verschijnen, in de stijl van de spannende boeken van Dan Brown was ik dan ook meteen enthousiast. Hoe zou het verhaal lopen? Zou er genoeg spanning en mysterie inzitten? Ik kan je zeggen: ‘Prachtig gebroken’ bezit het allemaal! Een spannende verhaallijn, personages die perfect zijn voor het verhaal en een mysterie dat je op het puntje van je stoel houdt.

In ‘Prachtig gebroken’ maken we kennis met Kennedy Lincoln, een kunstdetective die in Frankrijk van een vakantie geniet voordat ze door mag met een reeks nieuwe klussen. Als ze een marktje bezoekt verandert haar vakantie van relaxt naar een complete hel. Een bebloede man stopt zonder dat ze het weet een machtig wapen in haar tas. Een wapen waardoor ze van het ene op het andere moment een van de meest gezochte personen van Frankrijk wordt. Van de Lisdonk zet met Kennedy een krachtig personage neer. Hoewel het verhaal vanuit de hij/zijvorm is geschreven kom je dichtbij haar gedachtes en emoties en leef je al snel met haar mee. Doordat het verhaal daarnaast vanuit meerdere perspectieven is geschreven lees je ook wat andere over haar te weten komen en wordt een ietwat complex personage beetje bij beetje meer ontrafeld.

‘Spannend, geweldig geschreven en heerlijk mysterieus’

Van de Lisdonk heeft voor ‘Prachtig gebroken’ gekozen voor een spannende mozaïek-vertelling. Het verhaal wordt namelijk niet alleen vanuit Kennedy vertelt, maar ook vanuit de terroristen, een tempelier en iemand die haar ogenschijnlijk wil helpen. Door deze manier van vertelling werkt de schrijver meteen een spannend element in het verhaal. Alle personages weten wat, maar geen een weet precies wat er gaande is. Dit zorgt ervoor dat je als lezer meerdere malen op het verkeerde been wordt gezet en plotwendingen zeker niet aan ziet komen.

De verhaallijn zelf pakt vanaf de eerste pagina. De schrijver neemt genoeg tijd om zijn personages te introduceren maar duikt na het eerste hoofdstuk meteen de actie en spanning in. Doordat hij er tevens voor heeft gekozen om een mysterieus religieus object in zijn verhaal te verwerken heeft het verhaal echt die Brown vibe. Een sfeer die het beste te omschrijven valt als: op het puntje van je stoel zitten en niet meer willen stoppen met lezen. En dit is zeker niet alleen aan de spannende verhaallijn toe te schrijven, Van de Lisdonk’s schrijfstijl is fenomenaal. Het is een combinatie tussen vlot en gedetailleerd dat perfect werkt voor dit verhaal. Zo omschrijft hij mensen tot in de precisie, laat hij je meelopen met zijn personages, maar weet hij tegelijkertijd ook de vaart goed erin te houden door zijn vlotte woordkeuze.

Ik ben meer dan positief verrast door ‘Prachtig gebroken’. Het verhaal staat als een huis en pakt vanaf de eerste pagina, de personages zijn complex en daardoor mateloos interessant en de schrijfstijl van de schrijver geweldig voor dit verhaal. Ik kan niet wachten om de volgende twee delen ook te lezen!

Heb jij ‘Prachtig gebroken’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit verhaal vindt!

1 Comment

Add Yours
  1. 1
    Ineke Soer-Goosem

    Hoi,
    Prachtig gebroken! Van Ad van der Lisdonk. In een adem uitgelezen. Zo blij dat ik alle 3 de delen tegelijk gekocht heb. Kon ik meteen doorlezen. Het laat je niet los, snel, duidelijk, spanning, humor. Kortom nog steeds fan! 🥰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.