Recensie: Royal Wedding, Meg Cabot

Menig fan heeft er lang op moeten wachten, maar na zes jaar kunnen we dan eindelijk verder lezen hoe het afloopt met Mia Thermopolis aka Prinses Amelia Mignonette Grimaldi Thermopolis Renaldo van Genovia! Meg Cabot keert dit jaar terug met haar immens populaire Princess Diaries serie. Dit keer met een boek voor jong volwassene: Royal Wedding.

De tienerjaren met bijhorende problemen zijn achter de rug, in Royal Wedding is Mia inmiddels zesentwintig met hele andere problemen. Gaat Michael met haar trouwen? Kan hij de stress aan die hoort bij haar leven? en ga zo nog maar even door. Mia is terug, met haar grappige gedachtes , zorgen en haar onevenaarbare oma die ook in dit boek zorgt voor de tenenkrommende humor.

Grandmère speelt ook in dit boek weer een grote rol, wat zorgt voor veel hilarische momenten

Na het lezen van de eerste bladzijde val je meteen weer terug in het verhaal waar Cabot je zes jaar geleden heeft achter gelaten. Hoewel het een boek is voor volwassene sluit het goed aan op de verhaallijn van de eerste tien boeken. De bekende one-liners die Cabot als geen ander beheerst komen ook in dit boek weer aan de orde. ‘Grandmère believes that Ron Weasley, not Voldemort, is the villain of the Harry Potter series.’  Grandmère speelt ook in dit boek weer een grote rol, wat zorgt voor veel hilarische momenten. De iets wat stugge Clarisse blijkt nog steeds een grote rol te spelen in het leven van Mia en is in dit boek aan het appen/smsen geslagen (Nou ja een poging daartoe!) wat de alom bekende situaties oplevert die ieder kleinkind waarschijnlijk wel een keer met zijn grootouder heeft gehad.

Hoewel je meteen in het verhaal valt was een kleine introductie van de personages geen overbodige luxe geweest. Een aantal personages uit de eerdere boeken komen zonder enige introductie terug waardoor het ook echt van belang is dat de voorgaande boeken zijn gelezen. Als je dit niet hebt gedaan zal het waarschijnlijk voor wat verwarring zorgen, toch wordt er verderop in het verhaal wel meer duidelijk over de andere personages.

De huidige tijd heeft ook zijn inslag gemaakt in de princess diaries serie. App berichten komen vaak terug in het in dagboekvorm geschreven boek. Daarnaast komen ook online ranking sites en nieuwsberichten terug in het boek. Dit zorgt ervoor dat je het verhaal niet meer zoveel ziet als een fictief verhaal maar het in de ‘echte’ wereld plaatst. Maar weinig schrijvers krijgen het voor elkaar om een lezer zo in het verhaal te zuigen. Cabot laat zien dat er na tien boeken toch nog meer verhaal zit in de serie. Het is een echte page-turner waarvan je gaat lachen, soms een traantje weg pinkt en die je weer even terugbrengt naar je jeugd.

Heb jij Royal Wedding al gelezen? Laat weten of jij het ook een echte page-turner vindt bij het commentaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.