Recensie: Schaduwheer, Cassandra Clare

Het vervolg op Vrouwe Middernacht van Cassandra Clare kwam deze maand eindelijk uit met de toepasselijke titel Schaduwheer! Weet het net zo te overtuigen als deel 1?

‘Emma Carstairs heeft eindelijk de dood van haar ouders gewroken. Ze dacht dat ze hierdoor rust zou krijgen, maar dat is niet het geval. Ze verlangt naar haar parabatai Julian, maar een relatie met hem brengt hen allebei in gevaar. Dus besluit ze zijn broer Mark te daten. Maar die heeft ook zo zijn eigen problemen…

De Onseelie-koning is de Koude Vrede ondertussen zat en wil niet langer aan de eisen van de schaduwjagers toegeven. Gevangen tussen wetten van twee werelden moeten Emma, Julian en Mark een manier vinden om alles te verdedigen waar ze voor staan, voor het te laat is…’

Er is maar één woord waarmee ‘Schaduwheer’ te omschrijven is: spannend! Cassandra Clare heeft weer een ontzettend goed boek neergezet. Het zit vol duistere, spannende gebeurtenissen, plot twisten en complexe relaties. Daarnaast is Clare’s schrijfstijl weer tot in de puntjes gedetailleerd en sprankelend, waardoor dit boek moeilijk weg te leggen is.

Clare blijkt tevens de koningin van de bijpersonages! Voor haar geen oppervlakkige bijpersonen die er alleen maar zijn om de hoofdpersonen te ondersteunen, maar geweldig vormgegeven personages met hun eigen problemen en dromen (leuk detail: ook een paar oude bekende komen langs zoals Magnus). Hoewel het verhaal draait om Emma en Julian zorgen de extra verhaallijnen over de andere personages ervoor dat het een rond verhaal is geworden.

Cassandra Clare heeft weer een ontzettend goed boek neergezet

Clare kennende laat ze je wel achter met een aantal onbeantwoorde vragen. En als deze vragen er nog niet voor zorgde dat je zo snel mogelijk deel drie wil lezen, dan overtuigt het einde je zeker. ‘Schaduwheer’ eindigt met een OMG, val-van-mijn-stoel-van-verbazing scène. Ik zal niets spoilen, maar als je dit boek dichtslaat dan ben je zeker nog een aantal dagen bezig met het verwerken van deze plot twist!

‘Schaduwheer’ is op en top Clare, het is vlot, gedetailleerd en ontzettend spannend. Een aanrader voor iedere schaduwjager-fan!

Heb jij ‘Schaduwheer’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.