Recensie: ‘Scones & Spotlights’, Susan Muskee

Van het inzenden van een kort verhaal voor een Valentijns verhalenwedstrijd naar het schrijven van je eigen boekenserie. Schrijfster Susan Muskee bokste het voor elkaar en brengt ons nu de heerlijke feelgoodserie ‘Liefde, natuurlijk’. Het eerste deel ‘Scones & Spotlights’ is net uit!

Cleo’s leven gaat z’n gangetje. Daar is dan ook alles mee gezegd. Ze werkt, organiseert etentjes met haar vriendinnen Kim, Sophie en Abigail, pakt zo nu en dan een yogaklasje mee en o ja, is tot over haar oren verliefd op Sjoerd, de jongen die tijdens die lessen altijd op een matje schuin voor haar zit maar waarschijnlijk niet eens weet hoe ze heet.
Haar droom om ooit muzikant te worden heeft Cleo aan de wilgen gehangen sinds ze werd afgewezen voor het conservatorium. Totdat Sophie een video van haar op een karaokeavond online zet en Cleo volledig viral gaat. Ze wordt gescout voor een talentenjacht en het lijkt de kickstart van haar carrière. Dit is de big break waar ze zo op hoopte, maar waarom voelt het dan niet zo?’

Ik hou ervan om het werk van een ‘nieuwe’ schrijver te leren kennen. Toen ik hoorde dat er bij uitgeverij Loft een nieuwe verhalenserie zou verschijnen, van een voor mij nog onbekende schrijfster, was ik dan ook meteen enthousiast. Wat zou schrijfster Susan Muskee naar het feelgood genre brengen, zou ze voor de gebaande paden kiezen of brengt ze ons iets nieuws? Ik kan je zeggen: Muskee debuteert met een serie die het allebei heeft en zet daarmee een verhaal neer dat perfect past in het feelgood genre.

‘Op en top feelgood!’

In ‘Scones & Spotlights’ maken we kennis met Cleo. Een vrolijke en zeer getalenteerde meid die verlegen is als het aankomt op de liefde en het najagen van haar dromen. Ze is al een lange tijd helemaal hoteldebotel van een mede-cursist van haar yogales, Sjoerd. Als ze dan eindelijk aan de praat raken, wordt ze ook gescout om mee te doen aan een talentenjacht. Al haar dromen lijken in een keer uit te komen, al blijken de twee niet echt goed op elkaar aan te sluiten. Muskee brengt ons met Cleo een fijn personage om de serie mee in te luiden. Doordat de schrijfster in het begin van het verhaal veel informatie geeft over Cleo en haar vrienden leer je ze echt goed kennen en vorm je al snel een band met ze. Alsof je met je eigen vriendinnen aan tafel zit en gezellig met elkaar kletst over wat er gaande is.

Al laat Muskee hier ook een uitstapje in het genre zien. Hoewel ze veel informatie geeft over haar personages, houdt ze ook flink wat informatie achter. Hierdoor word je gaandeweg het verhaal een aantal keren verrast en krijgen de personages meer diepgang. In combinatie met de gedetailleerde schrijfstijl van Muskee werkt deze manier van storytelling geweldig. De schrijfster beschrijft situaties namelijk zo beeldend dat je echt het idee hebt dat je er zelf bij aanwezig bent. Hoewel dit je dichtbij de personages en hun leefomgeving brengt, haalt het hier en daar ook de vaart uit het verhaal.

Desalniettemin ben ik aangenaam verrast door ‘Scones & Spotlights’. Op en top feelgood, dat verrast door de pakkende verhaallijn, de fijne personages en de prachtige schrijfstijl. Ik ben benieuwd naar het volgende deel in de serie!

Heb jij ‘Scones & Spotlights’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit verhaal vindt!

1 Comment

Add Yours
 1. 1
  Marianne Muskee

  Het was een leuk boek om te lezen,
  Zat er ook meteen helemaal in.
  Ben heel benieuwd naar de volgende!!
  Leuk om van alle vriendinnen een boek te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.