Recensie: ‘Sneeuw boven New York’, Sarah Morgan

Als er een schrijfster is waar ik altijd alle boeken standaard van wil lezen, dan is het the queen of feelgood ‘Sarah Morgan’ wel! Dit najaar brengt ze ons het zoete, feelgoodverhaal ‘Sneeuw boven New York‘ en als je een echte liefhebber bent van het kerstseizoen dan wordt dit een verhaal om van te smullen!

‘Omdat ze eindelijk eens die eeuwige verlegenheid wil overwinnen, daagt hondenuitlaatster Harriet Knight zichzelf uit om elke dag iets te doen wat ze eng vindt, zoals kerst vieren zonder haar familie. Maar wanneer ze kennismaakt met haar nieuwe klant, de uitbundige spaniël Madi, voegt ze nog een challenge aan haar lijstje toe: omgaan met Madi’s norse hondenoppas, dokter Ethan Black – én met de onverwachte aantrekkingskracht tussen hen!

Ethan dacht dat hij gewend was aan stress en chaos, totdat hij Madi in zijn huis toeliet. Hoe kan één klein hondje zo’n puinhoop veroorzaken? Gelukkig heeft hij een eenvoudige oplossing: hij betaalt Harriet om haar intrek te nemen in zijn New Yorkse appartement en vierentwintiguurszorg te verlenen. Er is alleen niets eenvoudigs aan de gevoelens die ze bij hem wekt…’ (Uitgegeven door Harper Collins NL, vertaald door Anne-Marie Martens).

Na het lezen van de samenvatting van ‘Sneeuw boven New York’ wist ik meteen, dit boek wil ik lezen! Het heeft alles in zich waar een goede feelgood aan moet voldoen: krachtige personages, een grote lading aan uitdagingen en uiteraard een liefdesverhaallijn waar je helemaal bij weg kunt zwijmelen. En ik kan je zeggen: Morgen brengt ons wederom een waar feelgood pareltje. Het boek voldoet aan alle voorgenoemde criteria en dit in combinatie met een flinke dosis kerstsfeer maakt het een heerlijk verhaal om te lezen!

We maken kennis met hoofdpersonages Harriet en Ethan op belangrijke punten in hun leven. Harriet heeft zojuist besloten om de gehele decembermaand iedere dag iets te doen wat ze eng vindt, om zo haar angsten te overwinnen. Ethan heeft te maken met een intense gebeurtenis in zijn familie en probeert alles op rolletjes te laten lopen als hij op een klein hondje moet passen. Morgan steekt het boek vanaf het begin in met haar vlotte pen, die overloopt van de humor. Zo worden we meteen in het diepe gegooid in het eerste hoofdstuk met Harriet, die op het punt staat om aan een verschrikkelijke date te ontsnappen door uit het raam te springen. Morgan laat ons meteen zien met wat voor personage we te maken hebben, haar heerlijke sarcasme, haar angsten die direct de kop op steken en de vriendelijkheid van Harriet maken van haar een personage waar je meteen een band mee voelt. Iets dat zich gaandeweg het verhaal steeds meer ontwikkelt, waardoor ze als een goede vriendin voelt waar je over leest. Ethan blijft in het begin meer op de achtergrond, je moet hem echt tussen de regels door leren kennen. Maar als dat eenmaal gebeurt is het ook met hem gemakkelijk om een band te vormen, door hoe fijn menselijk hij is met zijn gebreken en mooie kanten. De schrijfster presenteert ons weer personages die je zo op straat tegen zou kunnen komen en een praatje mee kunt maken, waardoor dit zoete boek ook zeker een mooie realistische vibe heeft.

‘Heerlijk vlot, humorvol en met een flinke dosis kerst!’

Over de schrijfstijl van Morgan kunnen we na meerdere boeken inmiddels kort zijn: deze is perfect voor het genre. Heerlijk vlot in de momenten die vaart nodig hebben, en meer beeldend in de momenten waarop de emoties bij de personages hoog oplopen. Maar wat Morgan vooral naar papier weet te brengen in haar feilloze gevoel voor timing en humor. Want jeetje, dit boek heeft mij meermaals een lachbui bezorgd toen ik het aan het lezen was. Iets dat de schrijfster voor elkaar krijgt met kleine woordspelingen, pakkende situaties die op het eerste oog niet heel grappig zijn, maar dat wel worden door haar manier van ernaar kijken en het woordgebruik van Morgan. Dit maakt dat haar boeken voor mij echte page-turners zijn, waar je maar in door wilt lezen omdat je erachter wilt komen wat er allemaal nog meer op stapel staat.

‘Sneeuw boven New York’ heeft daarnaast een mooie kerstvibe met een flinke dosis feestdagen gezelligheid, zoals twinkelende lichtjes, sneeuw en veel kerstige momenten. Wat het voor mij helemaal afmaakt. Als ik je dan ook een boek voor de kerstdagen mag aanraden dan zou dat zeker deze zijn. Heerlijk vlot geschreven, leuke personages om te volgen en een fijne feelgoodverhaallijn vol liefde, humor en kerst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.