Recensie: Springvloed, Jackie van Laren

Van Facebookberichten naar een hele boekenreeks. Schrijfster Jackie van Laren bracht in het voorjaar al de eerste twee delen uit de Eiland-serie uit en nu volgt deel 3 ‘Springvloed’ ze op. Is het weer zo’n knaller?

‘Mayke Ferwerda is een jonge vrouw die geboren is op het eiland, en die als een van de weinigen van haar leeftijdgenoten heel zeker weet dat ze er ook wil blijven wonen en er haar leven wil opbouwen. Maar zo veel werk is er niet, en zie maar eens een leuke partner te vinden die hetzelfde over de toekomst denkt… Gelukkig is ze al een heel eind op weg met haar plannen: ze heeft als kok bij Grote Vis, de enige strandtent van het eiland, de leukste baan die ze zich kan voorstellen. En ze heeft een vriendje, al is hij volgens haar ouders misschien niet helemaal een ideale schoonzoon. Het enige wat haar danig irriteert is het feit dat de strandtent van een dreigend faillissement gered is door Cam, een losbollige surfer uit een deftig gezin met veel te veel geld. Gelukkig heeft ze haar baan nog, maar nu hangt die arrogante kwal de hele tijd rond op haar werk. Hij is zelfs min of meer haar baas! Of is hij misschien toch minder onuitstaanbaar dan hij op het eerste gezicht lijkt?’

Na het lezen van de eerste twee boeken uit de serie wilde ik het liefst meteen door naar de volgende twee delen. ‘Springvloed’ viel begin juli op de mat en alleen de vrolijke zomerse cover maakte mij al razend enthousiast. In ‘Springvloed’ lezen we het verhaal van Mayke. Een jonge eilander die het liefst haar hele leven op het eiland wil blijven. Leuke jongens zijn daar echter ver te zoeken, totdat ze Cam leert kennen. Jackie van Laren neemt ons weer mee in een van haar bekende liefdesverhalen. De liefde viert hoogtij, oude karakters komen terug en hilarische situaties alom.

De liefde viert hoogtij, oude karakters komen terug en hilarische situaties alom.

Wat dit boek zo leuk maakt is dat het vernieuwing breng in de eilandserie. Waar de eerste twee boeken enigszins hetzelfde patroon volgde, gaat ‘Springvloed’ een hele andere kant op. Van Laren brengt de nodige verrassingen naar voren en schuwt niet om de lezer zo nu en dan op het verkeerde been te zetten. Fijn, want zo is het geen voorspelbaar boek geworden en kon ik het boek niet wegleggen voordat het helemaal uit was.

Het is overbodig om in deze recensie weer aan te geven dat de schrijfstijl van Van Laren wederom vlot, prikkelend en zeer verslavend is. Ik heb nu acht boeken van haar gerecenseerd en niet één daarvan was niet fantastisch geschreven. Een echte aanrader!

Heb jij ‘Springvloed’ of een van de andere delen uit de Eiland-serie ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij ervan vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.