Recensie: ‘Sterk in verleiding’, RaeAnne Thayne

RaeAnne Thayne, een naam die veel feelgood-liefhebbers vast wel eens voorbij hebben horen komen. De romanschrijfster heeft inmiddels vijftig boeken op haar naam staan, waaronder het liefdevolle en zoete ‘Sterk in verleiding‘. Tijd voor een recensie!

Als iemand weet wat verleiding is, is het Charlotte Caine wel, die in haar snoepwinkel haar boterzachte zelfgemaakte fudge verkoopt. En dat terwijl ze een jarenlange strijd heeft gevoerd tegen overgewicht. Gelukkig heeft ze nu alles onder controle. Tot het lot haar opnieuw een verleiding voorschotelt, in de persoon van Spencer Gregory. De man die als tiener haar hart brak en haar toen verliet, is terug – en hij is nog even adembenemend als destijds. Bovendien lijkt hij een ander mens: hij zet zich in voor de gemeenschap en is een enorm liefdevolle vader voor zijn dochter. Charlotte doet wanhopig haar best niet weer voor hem te vallen, maar een nieuwe verslaving ligt op de loer…’ (Uitgegeven door HarperCollins, vertaald door Vetalerij).

Charlotte Caine heeft haar leven goed op de rit. Na een lange periode van worstelingen met haar gewicht is het haar gelukt om af te vallen en haar leven gezonder in te richten, ze heeft een florerende snoepwinkel en lieve mensen om haar heen. Wanneer een oude crush weer in haar leven komt is het moeilijk voor Charlotte om haar niet over te geven aan deze nieuwe verslaving. Thayne laat ons kennismaken met een liefdevol en kwetsbaar personage, dat het liefst haar tijd inzet om de mensen om haar heen een mooie dag te bezorgen. Hoewel ze recent meer stappen naar haar eigen toekomst heeft gezet om voor haarzelf de strijd aan te gaan met het overgewicht, staat ze niet centraal in haar eigen leven. De schrijfster neemt ons mee op een emotionele reis, waarin we Charlotte steeds maar naar de voorgrond zien stappen, nieuwe belevingen meemaakt en kiest voor haar eigen geluk. Gelijktijdig maken we kennis met Spencer. Een charmante man met een ietwat ander verleden. Hij is een ware hork geweest in zijn tienerjaren, maar heeft de laatste jaren veel stappen gezet om zich te verbeteren. Een gegeven waar Thayne mooi bij stilstaat. Waar we in andere feelgood romans nog wel eens zien dat het verleden van iemand wel heel gemakkelijk wordt vergeten wanneer hij of zij een goed uiterlijk heeft, zien we dat de schrijfster het verleden induikt en laat zien wat de gevolgen zijn geweest van zijn gedrag. De momenten dat ze samen in het verhaal worden opgevoerd zijn magisch, en tevens ook de momenten dat je ze echt goed leert kennen. Door het verhaal vanuit het hij/zij perspectief op te schrijven worden we als een vogel boven het verhaal gehangen en krijgen we zo alles mee over de twee. Een fijn perspectief, aangezien je zo wat afstand kunt houden van de emoties van de twee en een meer totaalbeeld krijgt van het verhaal.

‘Een heerlijke feelgood!’

Dit is het eerste boek dat ik van Thayne heb gelezen en ook nog eens een verhaal dat middenin een serie zit. Maar ik kan je zeggen: Thayne’s beschikt over een heerlijke vlotte schrijfstijl, waarbij niet overdadig aandacht wordt besteed aan details, maar meer recht toe recht aan schrijfwerk centraal staat. De schrijfster brengt ons een verhaal dat staat als een huis door de goed doordachte verhaallijn, de plottwisten en de pakkende personages. Waarbij vooral de personages goed weten te overtuigen. Thayne’s brengt ons twee hoofdpersonages die fijn zijn om te volgen, maar ook een scala aan bijpersonages die een grote rol in hun leven spelen en waar we veel over te weten komen. Dit geeft het verhaal een rijk en vol gevoel, alsof je echt een dorp binnenstapt en met iedereen kennismaakt.

‘Sterk in verleiding’ is een fijn feelgoodverhaal om in een middag te lezen op de bank. Het vermaakt door de pakkende, romantische verhaallijn, de fijne personages en het vlotte schrijfwerk van Thayne’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.