Recensie: The Black Key, Amy Ewing

Het spannende slotdeel van ‘The Jewel‘ serie is dan eindelijk hier! Twee maanden geleden kwam ‘The Black Key‘ van Amy Ewing uit in Nederland, is het een waardige afsluiter van de trilogie?

‘Violet wil de wereld veranderen. Het wordt tijd om voor eens en altijd af te rekenen met de elite en hun rijke, egoïsitische leventje in The Jewel. Als ze ontdekt dat de Hertogin haar zusje Hazel heeft ontvoerd, ziet Violet echter maar één oplossing: ze moet terug naar het paleis. Terug naar het hol van de leeuw. Met gevaar voor eigen leven.’

Na het lezen van het spannende einde in ‘The White Rose‘ kon ik niet wachten om te beginnen aan het laatste deel uit de trilogie ‘The Black Key’! Wederom duiken we in de wereld van the Jewel, een wereld vol macht, intriges en bedrog. Violet staat aan de vooravond om de ultieme strijd aan te gaan met de Hertogin als ze erachter komt dat haar zusje in gevaar is. Een spannend verhaal, met hier en daar een grappig moment, ontvouwt zich in dit laatste deel van de serie.

‘The Black Key’ is niet alleen een waardige afsluiter van de serie, het is wat mij betreft het beste boek uit de serie

Dat schrijfster Amy Ewing een geweldig verhaal heeft neergezet mag, na de twee voorgaande boeken, duidelijk zijn. In het laatste deel heeft Ewing nogmaals bewezen dat deze serie ongelofelijk goed in elkaar zit. Het verhaal is spannend, de personages complex en zoals het een goede YA betaamt ontbreekt ook de liefde niet. De plottwisten spatten weer van de pagina’s en Ewing laat een knap staaltje schrijverschap zien. Haar detailrijke manier van vertellen zorgt ervoor dat het verhaal echt tot leven komt. Daarnaast kun je zien dat ze echt goed in het verhaal zit en daardoor ook wat meer risico’s durft te nemen. Ze houdt informatie achter en weet dit op het juiste moment naar voren te brengen.

‘The Black Key’ is niet alleen een waardige afsluiter van de serie, het is wat mij betreft het beste boek uit de serie. Spannend, detailrijk en een must om te lezen!

Heb jij ‘The Black Key’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Benieuwd wat ik van de andere boeken vond, lees hier de recensie over The Jewel en The White Rose. Ook interviewde ik Amy Ewing over ‘The Jewel’ serie, lees het interview hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.