Recensie: ‘The Breakup Tour’, Emily Wibberley & Austin Siegemund-Broka

Als er een schrijversduo is dat compleet op elkaar is ingespeeld, dan zijn het Emily Wibberley en Austin Siegemund-Broka wel. Al jaren brengen ze ons het ene naar het andere geweldige boek in het volwassenengenre, maar ook voor Young Adults. Dit voorjaar brengen de twee ons een prikkelend boek voor volwassenen ‘The Breakup Tour‘ , dat je zeker aan de pagina’s gekluisterd zal houden!

‘Riley Wynn went from a promising singer-songwriter to a superstar overnight, thanks to her breakup song concept album and its unforgettable lead single. When Riley’s ex-husband claims the hit song is about him, she does something she hasn’t in ten years and calls Max Harcourt, her college boyfriend and the real inspiration for the song of the summer.

Max hasn’t spoken to Riley since their relationship ended. He’s content with managing the retirement home his family owns, but it’s not the life filled with music he dreamed of. When Riley asks him to go public as her songwriting muse, he agrees on one condition: he’ll join her band on tour. As they perform across the country, Max and Riley start to realize that while they hit some wrong notes in the past, their future could hold incredible things. And their rekindled relationship will either last forever or go down in flames.’ (Uitgegeven door Penguin USA).

Taylor Swift is momenteel met zekerheid toch wel een van de grootste sterren van de wereld te noemen. Met haar geweldige meezing liedjes weet ze complete stadiums voor meerdere avonden uit te verkopen. Je zult je afvragen wat dit te maken heeft met ‘The Breakup Tour’? Nou alles, Taylor Swift is namelijk een van de inspiratiebronnen voor dit verhaal, het verhaal is zelfs aan haar opgedragen. En de gelijkenissen tussen het hoofdpersonage en Swift zijn zeker te vinden. Fans kunnen dan ook hun hart ophalen en genieten van dit verhaal dat je niet teleur zal stellen.

In ‘The Breakup Tour’ maken we kennis met Riley, een grote ster van Swift-achtige proporties. Haar liedjes staan in het teken van de liefde, vriendschap, maar ook verbroken relaties. En juist dat laatste thema heeft van haar één van de belangrijkste sterren van deze tijd gemaakt. Het verhaal achter haar meest bekende breakup lied is bij het grote publiek niet bekend en huist meer verdriet dan we in eerste instantie zouden denken. Wanneer Riley’s ex-man verklaard dat het nummer over hem is geschreven, is het tijd voor Riley om het verleden in de ogen te kijken en naar de man te gaan waar het nummer echt over gaat. Wibberley en Siegemund-Broka brengen ons een hoofdpersonage zoals we ze van hen gewend zijn: vriendelijk, met een flinke dosis aan pit en met het hart op de juiste plek. Precies dat zien we ook terugkomen bij Riley. Ze heeft het nodige meegemaakt in het leven dat haar heeft gevormd en handelt daarna. Ze offert haar eigen geluk op om anderen gelukkig te maken. Een karaktereigenschap die haar helaas steeds meer in de weg begint te zitten. We worden deelgenoot gemaakt van haar verhaal en naast haar geplaatst, waardoor we als een goede vriendin met haar meeleven. Iets dat ook gebeurt met het tweede hoofdpersonage in het verhaal Max. Wibberley en Siegemund-Broka staan erom bekend om meerdere perspectieven op te voeren en doen dat ook in dit boek weer met verve. Waar we over Riley vanaf het begin alles te weten komen, blijft Max iets meer op de achtergrond. Met de vele uitdagingen die hij in het leven heeft, geeft hij zich maar moeilijk bloot. Gaandeweg het verhaal stelt hij zich ook meer open en zien we hem steeds meer opbloeien.

‘Een boek waar ieder Swiftie hart harder van gaat kloppen!’

De twee schrijvers zijn, zoals we inmiddels van ze gewend zijn, perfect op elkaar ingespeeld en brengen ons een verhaal waarbij de chemie van de pagina’s spat. We krijgen een sterk staaltje schrijverschap voorgeschoteld dat drijft op gedetailleerdheid. Het verhaal vraagt om diepgang, om een relatie bloot te leggen die jaren geleden helaas kapot is gegaan, en dat doen de twee schrijvers prachtig! Daarbij weten ze vooral veel emoties in het verhaal te verwerken. ‘The Breakup Tour’ staat in het teken van tweede kansen, een thema dat de twee schrijvers met veel precisie naar voren brengen. Ze besteden aandacht aan de gevolgen die een mislukte eerste kans kan hebben op de rest van het leven, de gevoelens van onveiligheid die daarbij kunnen komen kijken, maar ook het vertrouwen dat weer mooi herstelt kan worden.

‘The Breakup Tour’ is wederom een prachtig verhaal van Wibberley en Siegemund-Broka. Het schrijversduo staat bekend om hun sterke verhalen en dat laten ze in dit boek ook weer zien. De complexe, maar mateloos interessante personages, de pakkende verhaallijn die veel Swifties zeker zullen kunnen bekoren en het pakkende schrijfwerk maakt het weer een feestje om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.