Recensie: The Glittering Court, Richelle Mead

Haar Vampire Academy serie gooide hoge ogen in de YA-wereld. Richelle Mead is terug met een nieuwe, spannende serie genaamd: The Glittering Court. Maak je op voor 433 pagina’s glitterjurken, liefde en vriendschap!

Adelaide moet trouwen om te voorkomen dat haar familie in geldproblemen raakt. Ten einde raad neemt ze de plaats in van een dienstmeisje dat is uitgekozen voor The Glittering Court, een bedrijf dat meisjes van lage komaf een stoomcursus geeft tot nette jongedame. Adelaide laat alles achter zich, zelfs haar naam. De kans op ontdekking is levensgroot. Maar ze heeft alles over voor een kans om controle te krijgen over haar eigen leven…

Een combinatie tussen The Selection serie en Reign met een vleugje Hunger Games. De omschrijving van dit boek maakte mij meteen nieuwsgierig naar het verhaal. Adelaide komt in een wereld voor glitter en glamour, waar ze moet strijden voor de beste huwelijkspartner. Mead heeft een gedetailleerde schrijfstijl waardoor ze je echt meevoert in deze wereld. Hoewel deze gedetailleerdheid in het begin fijn werkt haalt het wel veel vaart uit het verhaal. Voor mijn gevoel had dit verhaal ook in driehonderd pagina’s geschreven kunnen worden. Dit gevoel wordt op de helft van het boek minder, aangezien er dan zoveel spannende dingen gebeuren dat je moet blijven lezen.

Mead heeft een gedetailleerde schrijfstijl waardoor ze je echt meevoert in deze wereld

Hoewel het boek veel fictie-aspecten bevat zou je het zo in de Renaissance af kunnen laten spelen. Mead verwerkt veel gebruiken uit die tijd in ‘The Glittering Court’. Zo dragen de dames jurken met korsetten, worden ze het hof gemaakt en leren ze hoe ze een echte dame moeten zijn. Dit realistische aspect maakt ‘The Glittering Court’ een boek om niet weg te leggen voordat je het uit hebt!

‘The Glittering Court’ is een echte pageturner. Het verhaal komt wat traag op gang maar in het midden van het boek wordt dit helemaal goed gemaakt met spannende gebeurtenissen.

In de zomer van 2018 verschijnt Midnight Jewel, het vervolg op dit boek ook in het Nederlands. Ik kan niet wachten!

Heb jij ‘The Glittering Court’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.