Recensie: ‘The Good Girls’, Sara Shepard

Afgelopen maand viel er een verrassingspakket op de deurmat, met daarin de spannende duologie van Sara Shepard. Een tweeluik dat wordt omschreven als een verhaal dat te midden houdt tussen Gossip Girl en haar eerder verschenen boekenserie Pretty Little Liars. Het eerste deel wist mij een paar jaar geleden compleet van mijn sokken te blazen. Weet het de tweede deel ‘The Good Girls‘ de verwachtingen waar te maken?

‘Mackenzie, Ava, Caitlin, Julie en Parker hebben een aantal niet zo nette dingen gedaan. Maar hoewel ze het allemaal hadden over het vermoorden van de rijke pestkop Nolan Hotchkiss, hebben ze het niet echt gedaan. Het is gewoon toeval dat Nolan precies stierf zoals zij het hadden gepland… toch? Maar ze fantaseerden niet alleen over het vermoorden van Nolan. Wanneer iemand anders die zij genoemd hebben sterft, vragen de meisjes zich af of ze worden gevolgd. Of zijn zij het volgende doelwit van de moordenaar?’

Sara Shepard, als er één schrijfster is die we toch wel de queen van de plottwisten mogen noemen, dan is het Shepard wel. Ze won al onze YA-harten met haar spannende boekenserie Pretty Little Liars en brengt ons nu een zinderend spannende duologie over vijf meiden die zichzelf aardig in de nesten hebben gewerkt. Het eerste deel ‘The Perfectionists‘ las ik een aantal jaren terug en ik was meteen verkocht door de uiterst spannende verhaallijn. Ik kon dan ook niet wachten om verder te lezen in het tweede deel ‘The Good Girls’ en boy oh boy wat heeft Shepard wederom een knaller van een zenuwslopend verhaal neergezet. Een verhaal dat je de stuipen op het lijf jaagt door alle onverwachtse momenten.

In ‘The Good Girls’ gaan we verder waar ‘The Perfectionists’ is geëindigd. Hoewel het al weer een paar jaren geleden is dat ik het eerste deel las, zat ik meteen weer in het verhaal. Vooral doordat Shepard haar lezers feilloos aanvoelt en eerst een proloog met de nodige geschiedenis voorschotelt voordat ze in het verhaal duikt. Hierdoor word je geheugen weer even opgefrist, zonder ellenlange passages over het verleden. Nee, de schrijfster houdt het kort om je vervolgens mee te sleuren in een verhaal dat pakt vanaf de eerste pagina. Een verhaal waarin Shepard tevens haar talent voor een mozaiekvertelling laat zien. Wederom lees je het verhaal vanuit de ogen van de vijf meiden, waardoor je een mooie rond beeld krijgt. Doordat het verhaal daarnaast vanuit de hij-zij vorm is geschreven kom je dichtbij de personages en hun gedachtes, wat ervoor zorgt dat je ze goed leert kennen.

‘Een ultra spannend einde van de duologie van Sara Shepard’

De spanning wordt in ‘The Good Girls’ goed opgebouwd. De schrijfster laat wederom een knap staaltje storytelling zien. Vooral doordat ze mondjesmaat steeds meer informatie geeft over de personages en degene die achter hen aanzit, voert ze de spanning beetje bij beetje meer op. Maar Shepard zou Shepard niet zijn als ze niet een aantal ontzettend spannende plottwisten in het verhaal verwerkt. Waar je bij sommige schrijvers een plottwist van mijlenver aan kunt zien komen, weet de schrijfster je echt te verrassen en aan de pagina’s gekluisterd de houden. Dit in combinatie met haar vlotte, doch gedetailleerde schrijfstijl zorgt voor een verhaal dat je na de eerste pagina echt niet meer weg kunt leggen.

‘The Good Girls’ is een geweldige afsluiting van deze spannende duologie. Shepard laat wederom zien dat ze de queen van de plottwisten is, voert mateloos interessante personages op en laat het verhaal schitteren door haar vlotte pen. Een verhaal voor de fans van Pretty Little Liars en eigenlijk voor iedereen die van een goede, spannende YA houdt.

Heb jij ‘The Good Girls’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van het boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.