Recensie: ‘The Graham Effect’, Elle Kennedy

Schrijfster Elle Kennedy, ze heeft zich in de harten van veel NA-lezers genesteld met haar romantische boeken die je meermaals aan het blozen zullen maken. Love Books brengt ons dit jaar haar nieuwste boek in het Engels ‘The Graham Effect’, een boek waar deze beschrijving weer helemaal voor opgaat.

Gigi Graham has exactly three goals: qualify for the women’s national hockey team, win Olympic gold, and step out of her famous father’s shadow. So far, so good, except for two little things. Fine–a little thing and a big, grumpy thing. She needs to improve her game behind the net, and she needs help from Luke Ryder.

Ryder is six-foot five, built, opinionated, rude…and sexy as hell. But he’s still the enemy. Briar’s new hockey co-captain has his reasons, though. The men’s team just merged with a rival program, leaving Ryder with an angry roster where everyone hates one another’s guts. To make matters worse, the summer coaching spot he’s angling for with the legendary Garrett Graham is out of reach after he makes the worst possible first impression on his hero. So, really, this compromise with Gigi is win-win. He helps her make the national team, she puts in a good word with her dad. The only potential snag? This bone-deep, body-numbing, mind-spinning chemistry they’re trying to ignore. It’s a dangerous game they’re playing, but the risks just might be worth it.‘ (Uitgebracht door LoveBooks)

In ‘The Graham Effect’ maken we kennis met de dochter van Garrett en Hannah, Gigi. Een ware strijdster in de ijshockey ring, maar een echte girly girl daarbuiten die het liefst de hele dag naar natuur-podcasts luistert. Ze heeft de grote droom om naar de Olympische Spelen te gaan en daar goud te behalen in haar sport, maar daarvoor zal ze nog wel iets beter moet worden. En daar kan Ryder, de ijshockey captain, haar wel bij helpen. Het enige probleem: de twee kunnen elkaar niet uitstaan. Maar waar haat is… ligt liefde op de loer. Kennedy brengt ons twee personages om van te smullen, heerlijk recht voor zijn raap, niet bang om op te komen voor hun mening en vanaf de eerste pagina compleet aan elkaar gewaagd. Gigi en Ryder zijn goud samen, twee tegenpolen die een zo’n goede chemie hebben dat het van de pagina’s afspat. We leren ze in dit boek ook goed kennen. Waar Gigi meteen een open boek is, blijft Ryder in het begin wat meer op de achtergrond. Door de gesprekken die hij voert met Gigi, maar ook met haar familie, zien we hem beetje bij beetje meer over zichzelf prijsgeven. Bij Ryder zien we dan ook de grootste emotionele groei in het boek, waardoor je al snel een band met hem zult vormen. Ik wilde meermaals tegen hem zeggen dat hij echt een andere weg in moest slaan, of juist vol voor Gigi moest gaan. Kennedy brengt ons twee complexe personages, maar dat niet alleen, ze voert een compleet scala aan bijpersonages op. Een fijne manier om het verhaal meer body te geven en meer tot leven te brengen. Vooral de momenten dat we over Hannah en Graham te lezen kregen, waren favorieten van mij.

‘Een boek waar de echte Kennedy-fans hun hart bij kunnen ophalen!’

Hoewel de vele bijpersonages het verhaal zeker tot leven brengen, halen ze vooral in het begin wel wat vaart uit het verhaal. Het is even zoeken wie wie is en hoe ze zich tot elkaar verhouden, waardoor het echte verhaal moeilijk op gang komt. Eén derde in het boek komt het verhaal wel fijn op gang en zien we Kennedy’s heerlijke vlotte schrijfstijl weer naar voren komen. Die zich in dit boek vooral laat vangen door een combinatie tussen vlotheid en oog voor details. We krijgen een mooi inkijkje in de wereld van ijshockey, de competitiviteit die er heerst en de drang die veel spelers hebben naar hoge doelen. Daarnaast zou dit uiteraard geen Kennedy boek zijn zonder een aantal steamy scenes en ik kan je zeggen: dit boek is er doorspekt mee! Meermaals zal de schrijfster je aan het blozen maken door de expliciete scenes in het verhaal. Dit in combinatie met de humor die in het verhaal zit, maakt het weer een boek dat we van deze schrijfster gewend zijn.

‘The Graham Effect’ is een bruisend NA-verhaal dat pakt door de complexe personages, de interessante verhaallijn en de romantiek. Een verhaal waar de fans hun hart bij kunnen ophalen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.