Recensie: ‘The Idea of You’, Robinne Lee

Het zal een fantasie van menig tienermeisje zijn geweest, de bekendste en knapste jongen van een boyband daten. Hoewel het voor velen ook een fantasie blijft, wordt het voor Solène werkelijkheid. Alleen is zij inmiddels geen tiener meer en het knappe boybandlid in kwestie redelijk jong voor haar. We lezen erover in ‘The Idea of You‘ van schrijfster en actrice Robinne Lee.

‘Voor de media is Hayes Campbell de ster van een waanzinnig populaire Britse boyband. Voor zijn fans is hij de ondeugende en vriendelijke frontman wiens kuiltjes en extravagante kledingstijl hen gek maken. Voor Solène Marchard is hij gewoon een knap gezicht op de poster in de kamer van haar puberdochter. Tot een toevallige ontmoeting hen samenbrengt. De aantrekkingskracht is enorm, de chemie elektrisch. De affaire is Solène’s geheim, maar voor hoe lang?’ (Uitgegeven door uitgeverij Oceaan, vertaald door Textcase).

Wie heeft het vroeger niet gedaan, wegzwijmelen bij een poster van je favoriete popster. Harry Styles, Justin Bieber en noem er zo nog maar een paar op, ze worden door menig tiener aanbeden, maar blijven altijd buiten handbereik. Maar niet voor hoofdpersonage Solène in ‘The Idea of You’ en dat levert een interessant, steamy en emotioneel verhaal op!

In ‘The Idea of You’ maken we kennis met Solène, eigenaresse van een kunstgalerie en gescheiden moeder van een twaalf jarige dochter. Wanneer haar ex-man niet met haar dochter meekan naar een festival waar haar favoriete band August Moon optreedt, besluit ze de droom van haar dochter niet uiteen te laten spatten en zelf mee te gaan. Ze wil niets liever dan een goede band met haar dochter creëren, na de scheiding, wat nog best een lastige opgave is. En al helemaal al ze bandlid Hayes (het favoriete bandlid van haar dochter) tegenkomt die meer dan een oogje op Solène heeft. Lee brengt ons een interessant personage om te volgen. Iemand die worstelt met de scheiding die ze achter de rug heeft, het moeilijk heeft met het oppakken van haar leven en het toelaten van iemand nieuws in haar leven. We volgen haar van dichtbij doordat Lee het verhaal heeft opgetekend vanuit de ik-vorm. Dit maakt dat je vanaf het eerste moment in het verhaal zit en echt met Solène op pad gaat, deelgenoot bent van haar emotionele groei en beetje bij beetje ziet hoe ze haarzelf meer openstelt. Lee is erin geslaagd om ons een prachtig menselijk personage te brengen dat je zo tegen zou kunnen komen op straat. Iemand waar je mee mee wilt leven, die je een arm om de schouder wil slaan wanneer het zwaar is en waar je voor wilt juichen op de momenten dat ze voor haarzelf gaat.

‘Een ware emotionele rollercoaster waarbij je je met liefde van kant naar kant laat slingeren!’

Lee, die ook actrice is, brengt ons een boek dat drijft op dialogen. Krachtige dialogen die staan als een huis. De schrijfster weet je mee te nemen in het hoofd van de personages en ze goed aan je voor te stellen door de gesprekken die de personages met elkaar voeren. Daarbij mis ik hier en daar wel wat meer gedetailleerde omschrijvingen om je helemaal de setting mee in te nemen. Desalniettemin brengt Lee ons wel feelgood (met een vleugje realgood) met een flinke portie drama en steam. Waarbij ze ook een mooie feministische slag in het verhaal heeft verwerkt. Waar we meerdere boeken hebben gelezen over een jongere vrouw die verliefd wordt op een iets oudere man, draait Lee het concept om en laat ze ons zien dat dit absoluut geen taboe hoeft te zijn. Hoewel de personages zichtbaar worstelen met het leeftijdsverschil gedurende het verhaal, laat de schrijfster zien dat liefde vele vormen kent.

‘The Idea of You’ is een ware emotionele rollercoaster waarin je je met liefde van kant naar kant laat slingeren. De mateloos interessante personages, de mooie schrijfstijl van Lee die drijft op dialogen en de interessante verhaalinsteek maken het een mooie roman om te lezen. Eentje die je aan het lachen maakt, laat meezwijmelen en zeker ook een traantje in je ogen zal brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.