Recensie: The Jewel, Amy Ewing

Een leven vol luxe, maar daarvoor wel je vrijheid op moeten geven. Hoofdpersoon Violet uit ‘The Jewel‘ van Amy Ewing wordt gedwongen een leven te leiden wat totaal niet bij haar past. Hoe loopt dit af?

‘Vandaag is mijn laatste dag als Violet. Vanaf morgen ben ik nummer 197. Verkocht op een veiling aan een van de rijkste dames van het land… dat overkomt Violet. In het landhuis van de hertogin wacht haar een leven vol luxe, maar ook gevangenschap en duistere plannen. De nietsontziende hertogin wil Violets bijzondere gave uitbuiten, tegen elke prijs. Violet moet ontsnappen voor het te laat is. Dan blijkt dat haar beste vriendin Raven in gevaar is. Violet staat voor een onmogelijke keuze: moet ze Raven redden of zichzelf?’

Na het zien van de cover had ik verwacht dat dit boek veel invloeden van The Selection-serie zou hebben, but boy was I wrong! Ewing heeft een boek neergezet dat in de verste verte niet lijkt op The Selection. ‘The Jewel’ sprankelt door de schrijfstijl, houd je aan de pagina’s gekluisterd door de spanning en laat je hart vullen met vreugde door de liefde die hoogtij viert. Het is moeilijk voor te stellen dat dit het eerste boek is dat Ewing heeft geschreven. Door de details en haar vlotte manier van schrijven zit je zo snel in het verhaal dat het moeilijk is om het boek nog weg te leggen.

‘The Jewel’ sprankelt door de schrijfstijl, houd je aan de pagina’s gekluisterd door de spanning en laat je hart vullen met vreugde door de liefde die hoogtij viert.

Ewing heeft een spannend verhaal geschreven (vooral het einde is er eentje die je op het puntje van je stoel laat zitten!). Maar toch is ze niet bang om hier en daar een beetje van het verhaal af te wijken door de bijpersonen meer ruimte te geven. Ze weet hierdoor de emotionele banden tussen de personages geweldig weer te geven. Hiermee heeft ze er ook voor gezorgd dat de perfecte balans tussen spanning en emotie is ontstaan.

‘The Jewel’ is eigenlijk een juweel op zichzelf. Het is vlot geschreven, spannend, maar laat vooral zien hoe ver vriendschap kan gaan.

Heb jij ‘The Jewel’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt! Vrijdag verschijnt de recensie over deel twee uit deze serie, ‘The White Rose‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.