Recensie: ‘The Kiss Countdown’, Etta Easton

Wat doe je wanneer je ex binnenwandelt met zijn nieuwe vriendin in jouw favoriete koffietentje? Dan vertel je hem uiteraard dat de leuke man naast je, je nieuwe vriend is. Althans, dat is wat Amerie besluit om te doen in het nieuwe boek van Etta Easton ‘The Kiss Countdown‘. Met alle gevolgen van dien!

‘Amerie Price is jobless, newly single, and about to be evicted.The last thing she needed was to run into her ex and his new girlfriend at her favourite coffee shop. Panicked, Amerie pretends to be dating the annoyingly sexy man she met. He plays along – for a price.
Half the single men in Houston claim to be astronauts, but Vincent Rogers turns out to be the real deal. What started as a one-off lie morphs into a plan: for the three months leading up to his mission, Amerie will play Vincent’s doting partner. In exchange, she gets a rent-free room in his house.

What Amerie doesn’t plan for is Vincent’s gravitational pull. While her mind tells her a future with this astronaut is too unpredictable, her heart says he’s exactly what she needs. As their time together counts down, Amerie must decide if she’ll settle for the safe life – or shoot for the stars.’
(Uitgegeven door Penguin UK).

Twee mensen die doen alsof ze met elkaar aan het daten zijn, we zien het steeds vaker in boeken voorbijkomen. Wanneer deze verhaal-insteek goed uitgedacht naar voren wordt gebracht, stuit je vaak op een boek waarbij de tranen in je ogen schieten van het lachen. Maar ook een waar je net zo gemakkelijk ontroert door raakt door de vele romantische en emotionele momenten in het verhaal. Etta Easton brengt ons precies zo’n verhaal!

In ‘The Kiss Countdown’ maken we kennis met Amerie een event planner, die zowel net is gedumpt als op het punt staat om ook haar huis te verliezen. Wanneer ze haar ex-vriend tegenkomt wil ze er alles aan doen om hem te laten zien dat het goed met haar gaat, hoewel dat allesbehalve het geval is. De knappe man naast haar, Vincent, biedt de uitkomst. Hij doet zich voor als haar vriend, maar daar staat wel wat tegenover. Easton brengt ons met Amerie een fijn personage om te volgen. Iemand met het hart op de juiste plaats, die zorgt voor de mensen om haar heen, maar het ook moeilijk heeft met de wending die haar eigen leven neemt. In Vincent vindt ze een goede tegenpol. Hij kan op zijn beurt niet wachten om de aarde te verlaten en even rond te zweven in de ruimte als astronaut. Maar ook hij heeft te maken met flinke uitdagingen en emotionele ontwikkelingen in zijn leven. Samen zijn deze twee personages goud op papier. Hun chemie, hun humor en openheid naar elkaar maken het een fijn koppel om te volgen. Personages die zo hun gebreken hebben, maar daardoor mooi menselijk zijn. Waar je echt van hoopt dat ze elkaar zullen vinden, te midden van alles wat ze meemaken.

‘Een verhaal dat straalt door de pakkende, humoristische en liefdevolle verhaallijn’

Easton brengt ons geweldige personages om te volgen en een dito schrijfstijl die daar helemaal op aansluit. Ze heeft ervoor gekozen om dit boek humoristisch in te steken, maar maakt daarbij veel ruimte voor de emoties van haar personages. Zo zien we onderwerpen als: rouwen, ziektes en familiebanden een plek in het verhaal krijgen, waardoor het hyperrealistisch aanvoelt. De schrijfster heeft ervoor gekozen om het verhaal op te tekenen vanuit het perspectief van Amerie en geeft ons zo een mooi inkijkje in haar hoofd. Ook Vincent leren we goed kennen door de gesprekken die de twee hebben. Was dit boek echter vanuit een duo-perspectief geschreven, dan was het voor mijn gevoel nog sterker geweest en waren we nog dichter bij Vincent gekomen. Al is dit maar een klein puntje op een verhaal dat verder straalt door de pakkende, humoristische en liefdevolle verhaallijn.

‘The Kiss Countdown’ is een pakkend, bruisend en verrassend verhaal dat bol staat van de liefde, humor en prachtig schrijfwerk. Een verhaal dat overtuigt door de openheid van de personages en dat straalt door de onderwerpkeuze van Easton. Dit verhaal wil je zeker deze zomer meenemen op vakantie om je even helemaal in onder te dompelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.