Recensie: ‘The Kissing Booth 3: One Last Time’, Beth Reekles

Op vijftienjarige leeftijd schreef schrijfster Beth Reekles ‘The Kissing Booth’ serie (die ze online uitbracht) die haar wereldwijd op de kaart zette bij YA-liefhebbers. Het laatste deel in de serie is nu ook in een fysieke versie verschenen, tijd om voor de laatste keer op pad te gaan met Elle, Lee en Noah in ‘The Kissing Booth 3: One Last Time

‘Summer is here, and Elle can’t wait to spend it with her two favourite boys: Noah and Lee! Better yet, they’ll be chilling at the Flynn family beach home, where Elle and Lee discover the Beach Bucket List – their childhood wishlist of crazy things they swore they’d do together before going to college. Elle is determined to make this the best summer ever . . . because she’s facing the hardest decision of her life. Should she move across the country to join Noah at Harvard, or fulfil her lifelong promise to go to college with Lee at Berkeley? Soon, between spending time with Noah, picking a school, and doing the bucket list with Lee, Elle feels like she’s running around like a crazy person. But when you decide to escape reality, eventually you’re going to have to come back to it. And maybe it’s time for Elle to stop thinking about what the boys expect . . . and decide which future she wants.’ (Uitgegeven door Penguin UK)

‘The Kissing Booth’, na het zien van de eerste film een aantal jaren geleden was ik meteen helemaal verslingerd aan de verhaallijn. Niet veel later kwam ik erachter dat de film gebaseerd was op een boek. Het eerste deel heb ik in een avond uitgelezen omdat ik gewoonweg niet kon stoppen. Inmiddels een aantal films en boeken later, is het tijd om het laatste deel uit de serie te lezen, ik kon dan ook niet wachten om te gaan beginnen. En ik kan je zeggen: Reekles zet met dit laatste deel weer een heerlijk verhaal neer dat moeilijk weg te leggen is.

We ontmoeten Elle in dit verhaal op een belangrijk moment in haar leven. Ze staat op het punt om te beginnen aan een nieuw gedeelte van haar leven, namelijk college. Al sinds ze klein is droomt ze ervan om samen met Lee naar Berkeley te gaan, maar als er een brief van Harvard op de mat valt, dat ze ook daar is aangenomen, wordt de keuze een stukje moeilijker. Want niemand minder dan Elle’s lieftallige vriend Noah studeert aan Harvard, waardoor ze samen hun studententijd door zouden kunnen brengen. Een lastige keuze, die er niet gemakkelijk op wordt gemaakt door de Flynn’s. Reekles zet met Elle in dit laatste deel weer het personage neer dat we kennen: bubbly, zorgzaam en sterk, waardoor je al snel het idee hebt dat je met een goede vriendin op pad bent. Maar we zien in dit deel ook een andere kant van Elle, de meer kwetsbare kant. We zien haar de groei maken van tiener naar een volwassene die haar eigen keuzes moet maken, hoe moeilijk dat soms ook kan zijn. Reekles zet deze ontwikkeling met verve neer waardoor ze een mooie diepgang in het verhaal heeft gebracht.

‘De perfecte afsluiter van de serie waar we allemaal zo van zijn gaan houden’

Reekles schrijfstijl is wederom heerlijk vlot in dit derde deel, waarmee ze een verhaal neerzet waar je binnen een mum van tijd doorheen vliegt. Het boek heeft daarnaast een fijne jeugdige feel. Sommige YA verhalen zijn geschreven met prachtige volzinnen, soms haast op het poëtische af. Reekles schrijft haar verhaal rechttoe-rechtaan op, zoals je een tiener het zou kunnen horen zeggen. Dit geeft het verhaal een realistische vibe mee. Daarnaast laat Reekles in dit deel ook een mooie beeldende schrijfstijl zien, waardoor we een goed beeld krijgen van de plekken die worden bezocht. Dit gecombineerd met de mooiere diepere lagen in het verhaal, de ontwikkeling van Elle als personage en uiteraard de vele mooie en liefdevolle momenten in het verhaal, zorgen voor de perfecte afsluiter van de serie.

Want hoewel het einde niet iedere fan van de serie zal kunnen bekoren, is ‘The Kissing Booth 3: One Last Time’ wat mij betreft de perfecte afsluiter van de serie waar we allemaal zo van zijn gaan houden. Het heeft alles wat je zoekt in een YA: spanning, veel humor, hartstocht, karakters die heerlijk menselijk zijn en een verhaallijn die ogenschijnlijk luchtig is maar ook zeker diepgang bevat. Een verhaal dat je gelezen wilt hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.