Recensie: ‘The Little French Bridal Shop’ Jennifer Dupee

Velen van ons zullen het wel eens hebben gedaan: de etalage van een bruidswinkel passeren en fantaseren hoe we zelf eruit zouden zien in zo’n prachtige wolk van een witte jurk. Hoofdpersoon Larisa, in het nieuwe boek ‘The Little French Bridal Shop‘ van Jennifer Dupee (Uitgegeven door Macmillan USA) neemt het een stapje verder. Hoewel het net uit is met haar vriend besluit ze een trouwjurk te kopen en daarmee zet ze meer in werking dan ze denkt! Romantische, grappig en een verhaal dat je aan het denken zet.

When Larisa Pearl returns to her small seaside hometown in Massachusetts to manage her beloved great aunt’s estate, she’s a bit of an emotional mess. She’s just lost her job and her boyfriend and she’s struggling to cope with her mother’s failing health. When she passes by the window of The Little French Bridal Shop, a beautiful ivory satin wedding gown catches her eye…

Now, to the delight of everyone in town, Larisa is planning her wedding. She has her dress, made floral arrangements, and set the date. The only thing missing is the groom. How did this happen? All she did was try on a dress and let her fantasy take flight. But word about her upcoming nuptials has reached the ears of Jack Merrill. As teenagers, they spent time together on her great aunt’s estate, building a friendship that could have become something more had they chosen different paths.

Lost in a web of her own lies, Larisa must first face some difficult truths, including her mother’s fragile future, before she can embrace her family, straighten out her life, and open her heart to finding love.

Trouwen, je hebt er iets mee of helemaal niets. Ik vind het altijd wel een mooie gedachte om elkaar de liefde te verklaren voor een altaar, en dan voornamelijk in een prachtige witte jurk! Toen ik de cover van ‘The Little French Bridal Shop’ zag, met de prachtige jurk en de idyllische setting, was ik dan ook meteen benieuwd naar het verhaal erachter. En ik kan je zeggen: dit verhaal is zwijmelen, hilariteit en mooie onderliggende boodschappen in een!

In ‘The Little French Bridal Shop’ maken we kennis met Larisa, een vriendelijke dame met het hart op de juiste plek. Na het overlijden van haar tante vertrekt ze naar de stad waar ze in haar jeugd veel jaren heeft doorgebracht. Wat verloren, ze heeft net de relatie met haar vriend verbroken, stuit ze daar op een bruidsjurken-winkel. Hoewel Larisa met haar hoofd niet bij de volgende relatie is, wint haar nieuwsgierigheid het al snel en besluit ze naar binnen te gaan. Als ze de perfecte jurk tegenkomt en hem ook koopt voor haar ‘huwelijk’ begint zich een verhaal vol kleine leugens te ontvouwen. De ene naar de andere ondernemer in de stad vraagt of ze gebruik wil maken van hun producten voor de trouwerij. Een trouwerij die er niet gaat komen. Hoelang kan ze dit volhouden? Dupee brengt ons een personage waar je vanaf de eerste pagina meteen van gaat houden. Je snapt haar verlangen naar een relatie, de moeilijke situatie waar ze momenteel in verkeerd. Niet alleen in haar tante overleden, haar moeder begint de eerste tekenen van een dementie te vertonen, wat gepaard gaat met veel moeilijkheden. Dupee weet als geen ander hoe ze je mee moet nemen in het verhaal en een band tussen het personage en de lezer moet creëren. Als een vogel hang je boven het verhaal en krijg je alles mee over Larisa’s verleden, haar gedachtes en de dingen die haar hebben gevormd tot wie ze nu is. Dit zorgt ervoor dat je dichtbij haar komt en haar gaandeweg het verhaal steeds beter gaat begrijpen.

‘Een verhaal om helemaal in op te gaan!’

Dit ogenschijnlijke luchtige verhaal zit vol onderliggende boodschappen die het laten stralen. Zo behandelt Dupee op een respectvolle doch rauwe manier hoe het is om een familielid te hebben met dementie. De wanhoop die daar bij komt kijken. Ze geeft een inkijkje op de gevolgen op de familie. Hoewel dit voor enige diepgang in het verhaal zorgt, is het de ontwikkeling die het hoofdpersonage doormaakt die vooral zorgt voor de interessante onderliggende lagen in dit verhaal. We maken kennis met Larisa op een moeilijk moment in haar leven, maar zien haar gaandeweg het verhaal steeds meer groeien. Dit wordt met verve kracht bijgezet door Dupee’s prachtige schrijfstijl. Haar gedetailleerde manier van verhaalvertelling zorgt ervoor dat iedere situatie beeldend wordt en dat je meermaals het idee zult hebben dat je haast zelf aanwezig bent in het verhaal. Dit in combinatie met haar fijne gevoel voor humor en timing zorgt voor een verhaal dat je in een zit uitleest.

‘The Little French Bridal Shop’ is een fijne roman die overtuigt door de pakkende personages, de beeldende schrijfstijl en de diepgang in het verhaal. Een verhaal om bij weg te zwijmelen, helemaal in op te gaan en van te genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.