Recensie: ‘The Man I Never Met’, Elle Cook

Als een belletje naar de verkeerde persoon uiteindelijk leidt tot lange gesprekken via zowel de telefoon als videobel, voelen Davey en Hannah zich steeds meer tot elkaar aangetrokken. Maar wordt hun vriendschap meer dan alleen een vriendschap? We lezen het in het nieuwe boek van Elle Cook ‘The Man I Never Met‘.

‘When Davey misdials Hannah’s number, at first they think nothing of it. After all, Davey lives in Texas and Hannah lives in London. But when Davey gets a job in London, their paths are sure to cross. As messaging turns to video calling, this feels like the start of something. Weeks later, Hannah is waiting for Davey at the airport, but he never walks into Arrivals. When Hannah finds out why, her world is turned on its head. And with their future so uncertain, each must pick up the pieces of their lives.’ (Uitgegeven door Penguin UK).

Elle Cook, voordat ik de pakkende cover van haar nieuwe verhaal zag had ik nog nooit eerder van haar gehoord. Een kleine ronde online liet een grote lofzang zien voor haar eerder verschenen verhaal. Na het lezen van de samenvatting op de achterkant van het boek was ik meteen benieuwd naar het verhaal. Zou dit de volgende love story worden? Of zit er een verdiepende laag in dit verhaal. Ik kan je zeggen dat Cook ons een verhaal brengt dat je zeker niet in de koude kleren gaat zitten, dit is pure kunst!

In ‘The Man I Never Met’ volgen we het leven van Hannah, een bruisend personage die op een dag gebeld wordt door een man die ze niet kent. Hij blijkt het verkeerde nummer te hebben gebeld, maar al snel blijkt dat het lot mogelijk iets te maken heeft met de situatie. De twee blijven elkaar bellen ondanks dat ze duizenden kilometers uit elkaar wonen. En dat gaat door, zeker als blijkt dat Davey een baan in Londen heeft geaccepteerd waar Hannah woont. Als ze hem staat op te wachten bij de gate voor zijn aankomst in Londen, blijkt Davey niet in het vliegtuig te zitten. Een alles veranderende situatie speelt zich af in Davey’s leven en staat hun geluk samen in de weg. Cook brengt ons twee personages die mateloos interessant zijn om te volgen. Hannah is een open boek, iemand met het hart op de tong. Davey is meer gesloten en er gaat nogal wat mysterie rondom hem. Samen zijn ze goud en leren ze elkaar beetje bij beetje kennen. Iets waar je als lezer als derde persoon in mee wordt genomen, alsof je aan de lijn hangt als ze elkaar bellen en mee videobelt als ze elkaar voor het eerst zien. Je wordt dicht bij ze in de buurt gebracht, wat dit verhaal een mooie intieme, open laag meegeeft.

‘Een verhaal uit duizenden!’

Cook brengt ons een verhaal dat straalt door haar gedetailleerde manier van schrijven, waarmee ze iedere lezer het verhaal in weet te trekken. Ze schrijft de verhalen van Davey en Hannah zo puur en kwetsbaar op dat je alleen maar meegezogen kunt worden in dit verhaal. Een verhaal met een diepere laag die voor veel ontroering zal zorgen. Want jeetje wat behandelt Cook een aantal beladen onderwerpen op een prachtige manier (ik kan hier niet teveel over vertellen anders spoil ik het boek). Ze geeft inzichten, slaat een brug aan kennis en brengt ook een verhaal dat daarnaast steun kan bieden aan mensen die door eenzelfde situatie gaan. Cook brengt ons ontroering, een verhaal dat raakt tot op het bot en nog lang bijblijft.

‘The Man I Never Met’ is een ware parel die iedere lezer die houdt van romantische, emotionele feelgood boeken gelezen moet hebben. Een verhaal dat straalt door de kracht van de personages, de passie waarmee Cook het verhaal heeft geschreven en de prachtige verhaalvertelling. Een verhaal uit duizenden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.